Головна Новини Суспільство події Віктор Медведчук розповів, навіщо Україні та Європі консорціум з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук розповів, навіщо Україні та Європі консорціум з Росією

Лідер партії ОПЗЖ пояснив, як вирішити проблему із відмовою "Газпрому" качати газ через Україну

5 січня 2022, 13:35
Поділіться публікацією:

Україні необхідно разом із Євросоюзом та Росією створити газовий консорціум для безперебійного транзиту блакитного палива з Росії, повідомив голова політради української партії "Опозиційна платформа – за життя" Віктор Медведчук. Про це пише "Перший незалежний".

Віктор Медведчук розповів, навіщо Україні та Європі консорціум з Росією

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

За його словами, щоб зберегти газотранспортну систему (ГТС) України та запобігти катастрофі в енергетиці, українській владі необхідно діяти на користь громадян.

Медведчук підкреслив, що для безперебійного постачання газу за "реальною ціною, без переплат європейським посередникам" слід розпочати переговори про постачання російського блакитного палива.

Як він зазначив, необхідно розпочати якнайшвидше старт переговорів про збереження транзиту палива з РФ до Європи через територію України.

"Задля безперебійного прокачування російського блакитного палива українською трубою (це дозволило б зберегти газотранспортну систему України та забезпечити їй майбутнє) потрібно предметно підійти до теми створення тристороннього газотранспортного консорціуму, розмови про який ведуться вже багато років. Консорціуму за участю, крім України, з однієї сторони Російської Федерації, яка здатна виступити гарантом та забезпечити безперебійне прокачування блакитного палива через територію України, та з іншого боку Європейського Союзу, в якому знаходяться споживачі російського газу, що транзитується через Україну”, – сказав Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини