Головна Новини Суспільство події Віктор Медведчук назвав відкриту справу проти нього незаконним кримінальним переслідуванням
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук назвав відкриту справу проти нього незаконним кримінальним переслідуванням

Політик прокоментував рішення суддів щодо обраного йому запобіжного заходу та розслідування ДБР

2 листопада 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

Голова Політради партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ Віктор Медведчук заявив, що кримінальна справа проти нього за звинуваченням у держзраді є політично мотивованою. Про це опозиціонер сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів після засідання Печерського районного суду міста Києва, який призначив йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, пише прес-служба ОПЗЖ.

Віктор Медведчук назвав відкриту справу проти нього незаконним кримінальним переслідуванням

Віктор Медведчук, фото з відкритих джерел

"…Ця справа повністю є політично вмотивованою, розглядаю її як незаконне кримінальне переслідування. Змінився лише один на сьогоднішній день: доказів подібного твердження стало набагато більше з урахуванням матеріалів справи, які були предметом розгляду в численних судових засіданнях, а також з урахуванням того, що я та адвокати почали знайомитися після завершення досудового слідства з матеріалами справи", ‒ наголосив Медведчук.

Політик наголосив, що не існує не лише складу злочину, а й самої події злочину, яку йому інкримінують.

"Сьогодні я розумію, що докази, які є неприпустимими відповідно до вимог Конституції та Кримінального процесуального кодексу, єдині у цій справі. Тобто їх не можна розглядати як допустимі, і ці докази не можуть свідчити про мою вину чи причетність до тих подій та дій, які, на жаль, органи прокуратури наполегливо продовжують мені інкримінувати", – наголосив опозиційний політик.

За його словами, немає жодних підстав для обрання йому запобіжного заходу у кримінальній справі, яка була предметом сьогоднішнього судового розгляду, і тому він вважає рішення суду незаконним і необґрунтованим.

"Більше того, обвинувачення, прокуратура і генеральний прокурор, виконуючий обов'язки, який підписував це клопотання – звернення до Печерського суду, не мали жодних підстав обирати запобіжний захід. Я вважаю це незаконним, я вважаю це необґрунтованим і не підтвердженим реальними доказами, які б могли бути покладені, але не покладені в основу клопотання, оскільки просто відсутні. Тому я загалом розцінюю рішення, яке ухвалив суд, частково задовольнивши клопотання про обрання запобіжного заходу, як незаконне, необґрунтоване і таке, яке не відповідає вимогам чинного законодавства", – зазначив опозиційний політик.

Коментуючи рішення суду, який зобов'язав ГБР провести розслідування щодо трьох експертів СБУ, Медведчук зазначив, що винні мають покарати.

"Ви знаєте про іншу кримінальну справу. Ви знаєте, що там обрано запобіжний захід – домашній арешт. І вони вже сьогодні розуміють, що вони зробили, але треба довести їм, що вони не тільки мають зрозуміти та усвідомити, вони мають понести за це кримінальну відповідальність. І ми робитимемо все для того, щоб не тільки перемогла справедливість щодо звинувачень і в цій справі, і в іншій справі, а й винні у цій справі понесли заслужене кримінальне покарання", – наголосив Медведчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини