Головна Новини Суспільство події «Виховувала» дитину в прямому ефірі: омбудсмен занепокоєна кількістю випадків насильства
commentss НОВИНИ Всі новини

«Виховувала» дитину в прямому ефірі: омбудсмен занепокоєна кількістю випадків насильства

На матір правоохоронці склали адмінпротокол за насильство щодо сина

30 жовтня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

У Харкові молода мати "виховувала" чотирирічного сина, поки знімала прямий ефір в соціальній мережі. Хлопчика потім госпіталізували. Відомо, що з матір'ю поліціянти провели бесіду. Також на жінку склали адмінпротокол за домашнє насильство (стаття 1732 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Про це повідомляють на сторінці Офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Telegram.

«Виховувала» дитину в прямому ефірі: омбудсмен занепокоєна кількістю випадків насильства

Кількість випадків насильства зросла, фото з відкритих джерел

Омбудсмен Людмила Денісова занепокоєна кількістю випадків, коли в сім'ях дорослі вчиняють домашнє насильство. Адже протягом останніх трьох місяців удвічі більше зареєстровано заяв про насильство, ніж за пів року 2021 року.

Станом на 1 жовтня органи Національної поліції України задокументували 239 859 заяв, 6187 заяв написали діти. За три місяці діти написали 3647 заяв, всього подано 143 887 заяв про домашнє насильство.

Омбудсмен нагадала, що батьків мають притягувати до відповідальності за порушення прав дітей та знущання з них.

За словами представника Уповноваженого з дотримання прав дитини та сім’ї Аксани Філіпішиної, у 2021 році фіксують значну кількість сексуального насильства над дітьми у порівнянні з 2020 роком. Загальна кількість зґвалтувань збільшилася на 20%. Крім того, кількість таких злочинів проти дитини молодше 16 років зросла на 150%, кількість випадків розбещення неповнолітніх — на 140%.

Омбудсмен повідомила, що отримує звернення від українців про неналежне реагування на повідомлення про сексуальні злочини, вчинені стосовно дітей. Серед порушень — недовіра словами потерпілих, не застосування спеціальної методики допиту дітей, що постраждали.

Як повідомляв портал "Коментарі", в Австралії держава сплачуватиме компенсацію жінкам і чоловікам, що пішли від домашнього тирана чи аб'юзера. Сума виплат становитиме 5 тисяч австралійських доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини