Головна Новини Суспільство події Вихідний чи робочий день: що чекає на українців у День Конституції
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихідний чи робочий день: що чекає на українців у День Конституції

Як Україна відзначає своє головне правове свято за часів війни

26 червня 2024, 10:50
Поділіться публікацією:

Цього року Україна відзначає 28-ту річницю ухвалення Конституції. Проте, в умовах чинного військового стану більшість українців працюватимуть цього дня, незважаючи на те, що зазвичай він є офіційним вихідним.

Вихідний чи робочий день: що чекає на українців у День Конституції

День Конституції України: чи доведеться працювати 28 червня

У п'ятницю, 28 червня, державні службовці та працівники підприємств будуть на робочих місцях. У приватних компаніях рішення про вихідне може прийняти керівництво, так що деякі співробітники все ж таки зможуть відпочити.

Історичне значення Конституції

Конституція України, ухвалена Верховною Радою 28 червня 1996 року, стала символом незалежності та правовою основою державності. Документ закріпив демократичні засади українського суспільства, у тому числі розподіл влади, прав та свобод людини.

Конституційне коріння сягає глибоко в історію: першу українську Конституцію було прийнято ще 1710 року Філіпом Орликом, і хоча вона так і не набула чинності, вона заклала основи для розвитку правових традицій. 1918 року Центральна Рада УНР під керівництвом Михайла Грушевського прийняла ще один важливий документ, який, однак, було скасовано після перевороту Скоропадського.

День Конституції нагадує про стійкість України та її прагнення до правового захисту громадян, особливо у важкі часи. Це день, коли українці згадують про важливість своїх законів та державності.

День Конституції України відзначається у всій країні з великим розмахом. Це державне свято, і більшість українців мають вихідний день, щоб мати змогу приєднатися до святкових заходів. "Коментарі" розповіли які існують основні традиції святкування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини