Головна Новини Суспільство події Вихідні та свята грудня 2021: скільки днів українці будуть відпочивати
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихідні та свята грудня 2021: скільки днів українці будуть відпочивати

У грудні буде 9 вихідних днів

1 грудня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Під час першого місяця зими  наші співвітчизники матимуть по кілька днів вихідних, пов’язаних з улюбленими святами. З цієї причини робочі дні будуть скорочені, а часу для цікавого дозвілля з’явиться більше. Скільки будуть відпочивати  наші земляки і  на коли будуть переноситись робочі дні між улюбленими зимовими святами, інформує РБК-Україна.

Вихідні та свята грудня 2021: скільки днів українці будуть відпочивати

Вихідні у грудні (фото з відкритих джерел)

В грудні нараховується 31 день, з них – 22 дні будуть робочими і ще випаде 9 вихідних.

Перші вихідні грудня — це святкування католицького Різдва за юліанським календарем. Тому наші земляки матимуть три дні, які будуть вихідними якраз напередодні новорічних свят.  Це -25, 26, 27 грудня. Різдво припадає на суботу, тому наступний понеділок також матимемо вихідний. Відпрацювань і перенесень робочого дня не буде.

При цьому, 24 грудня, який буде робочим днем, буде скорочений на годину. Такою самою буде процедура і 31 грудня, яке припаде на кінець робочого тижня в цьому році – на п’ятницю.

Щодо вихідних першого зимового місяця  цього року, то вони припадуть на 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25, 26, 27 грудня — календарні дати місяця.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у  Мінкульті хочуть скасувати перенесення вихідних днівВ нашій країні прийняли рішення про припинення практики, коли через свята вихідні переносяться на буденні дні. Поки ці новації  мають відношення до святкування Міжнародного дня боротьби за права жінок та Дня праці. Міністр повідомив, що ще на початку осені в міністерстві обговорювали можливу новацію про закінчення перенесень вихідних на будень, якщо святковий день випадає у вихідні. Але вона стосуватиметься  тільки двох державних свят – 8 Березня та 1 травня. Якщо ці дати будуть випадати в суботу чи неділю, то процедури перенесення на будній день більше не буде.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини