Головна Новини Суспільство події Вихідні на "грудневе" Різдво: скільки днів будуть відпочивати українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вихідні на "грудневе" Різдво: скільки днів будуть відпочивати українці

Під час Різдва у грудні українці матимуть кілька днів

16 грудня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

Цього місяця українці матимуть ще один додатковий вихідний – це відзначення свята Різдва Христового  за юліанським календарем, 25 грудня. Як будемо святкувати, чи будуть в працівників відпрацювання за цей вихідний день, повідомляє РБК-Україна.

Вихідні на "грудневе" Різдво: скільки днів будуть відпочивати українці

Українці відпочиватиму кілька днів (фото з відкритих джерел)

Важливо, що свято Різдва Христового 25 грудня відзначають віруючі католицької церкви, частина віруючих православного віросповідання і прихильники протестантської віри, також лютерани та представники інших конфесії.

З цієї причини називати його "католицьким" не зовсім правильно. В нашій країні  цей день набув статусу офіційного вихідного з 2017 року.

Цього року 25 грудня  випадає на суботу, тому українці будуть мати перенос додаткового вихідного на наступний за вихідними понеділок. І у всіх буде чудова нагода провести ці грудневі вихідні в родинному колі.

Тому  вихідними днями стануть: 25, 26, 27 грудня. 24 грудня тривалість робочого дня буде зменшено на одну годину.

Важливо, що останній тиждень цього року та цього місяця  буде повністю робочим, але 31 грудня, що припадає на п'ятницю, тривалість робочого дня так само буде зменшено. Далі з 1 по 3 січня знову відпочиватимемо, матимемо новорічні вихідні.

Свято Різдва Христового, яке відзначають 25 грудня, в народі називають католицьким. Але за цим календарем його відзначають віруючі декількох православних церков. Це православні – прихильники Константинопольської, Кіпрської, Елладської, Олександрійської, Болгарської, Антіохійської, Албанської, Румунської православних церков та представники Православної Церкви Чеських земель та Словаччини.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про вихідні дні у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини