Головна Новини Суспільство події Відверта дурня: чому ініціативу Верещук щодо евакуації росіян в Сумську область нещадно критикують
commentss НОВИНИ Всі новини

Відверта дурня: чому ініціативу Верещук щодо евакуації росіян в Сумську область нещадно критикують

В Сумській області не підтримують ідею евакуації до них мешканців Курщини, оскільки бояться заходу через гуманітарний коридор диверсійних груп

16 серпня 2024, 11:39 comments3049
Поділіться публікацією:

Віце-прем’єр Ірина Верещук повідомила, що можливо жителі Курської області можуть бути евакуйовані в Сумську область. Проте така позиція зазнала нищівної критики.

Відверта дурня: чому ініціативу Верещук щодо евакуації росіян в Сумську область нещадно критикують

Ірина Верещук

Зокрема, "відвертою дурнею" назвав пропозицію приймати в Україні переселенців з Курщини нардеп Володимир Арєв. Він зазначив, що росіян, які до останнього тихо сиділи під диктатурою і мовчки спостерігали за агресією, тут бачити не хочуть.

З іншого боку, каже нардеп, за міжнародним законодавством Україна несе відповідальність за контрольовану територію Росії, і щоб ми самі не виглядали в очах цивілізованих партнерів не лицарем, а драконом, нам потрібно суворо дотримуватися міжнародних конвенцій, які захищають цивільне населення.

"Я бачу вихід у створені тимчасових таборів біженців на кордоні з боку території РФ із забезпеченням належних умов перебування і проведення переговорів щодо перевезення цивільних росіян в Білорусь, якщо вони цього бажають і якщо влада Білорусі захоче прийняти у себе громадян "союзної" держави. А тягнути їх в Україну немає ніякої потреби. Взагалі", — заявив нардеп.

Підтримує таку думку і депутат районної ради Сумщини В’ячеслав Рябченко. Він зазначив, що до ініціативи Верещук і Сумські області ставляться негативно.

"Всі ми знаємо, скільки, на жаль, в Сумській області є ждунів, які чекають руський мір", — відзначив депутат.

Окрім того, за його словами, є небезпека, що гуманітарним коридором з Росії зайдуть диверсанти або люди, які будуть здавати позиції українських військових.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верещук повідомила про те, що з Курської області буде організовано гуманітарний коридор. Росіян нібито готові поселити в Сумській області. Втім, після шквалу критики Верещук додала, що не може бути мови про те, що росіян будуть інтегрувати в життя суспільства, і додала, що наразі із Курщини ще ніхто не скористався гуманітарним коридором в бік України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини