Головна Новини Суспільство події Відставка Смолія: Рада винесла рішення щодо голови НБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Відставка Смолія: Рада винесла рішення щодо голови НБУ

Під час засідання парламенту нардепи вирішили, чи йде у відставку глава Нацбанку Яків Смолій

3 липня 2020, 16:19 comments1344
Поділіться публікацією:








Верховна Рада України схвалила відставку голови Національного банку України Якова Смолія. Про це стало відомо в ході засідання парламенту, яке транслювалося в ефірі телеканалу "Рада".

Відставка Смолія: Рада винесла рішення щодо голови НБУ

Так, нардепи розглянули проект постанови про звільнення Якова Смолія з посади голови Національного банку України, яку вніс президент після отримання заяви Смолія про звільнення. "За" відставку проголосували 286 парламентаріїв.

Зазначимо, що Смолій виступив з промовою під час засідання. Він заявив, що політичний тиск не дозволяє ефективно вести діалог.

"Розмова, де один говорить про економіку та фінанси, а інший тільки чує свої політичні інтереси, приречений на поразку", — сказав Смолій. — Чи означає моя відставка, що незалежність НБУ вдалося зламати? Ні. Це протест, сигнал попередження, червона лінія. Своєю відставкою я хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні".

При цьому він додав, що у НБУ залишаються працювати тисячі висококласних професіоналів, щоб зберегти макроекономічну і фінансову стабільність.

"Однак вкрай важливо, щоб їх роботі припинили заважати. Щоб президент, уряд і політики налагодили ефективну взаємодію з НБУ", — зазначив Смолій.

Нагадаємо, експерти розповіли, чим загрожує протистояння НБУ і влади після відставки Якова Смолія, чи чекати українцям стрибка долара і економічної катастрофи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини