Головна Новини Суспільство події Відомий український культуролог помер від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий український культуролог помер від коронавірусу

Культуролог потрапив до лікарні через ускладнення COVID -19

13 грудня 2020, 20:55
Поділіться публікацією:

На 72-му році життя перестало битися серце відомого львівського культуролога і філософа Романа Кіся. Чоловік не зміг перемогти коронавірус.

Відомий український культуролог помер від коронавірусу

помер культуролог Роман Кісь (фото з відкритих джерел)

Трагічну новину на своїй сторінці в Facebook повідомив його син Зорян. Він написав, що 9 грудня батька забрали в лікарню, тому що у нього почалися ускладнення на тлі коронавірусної інфекції. А сьогодні вдень, Зорян написав, що його батька не стало.

"Це так важко, коли навіть велелюдне прощання, на яке він заслужив, зараз неможливо", — написав син культуролога.

Знайомі та близькі друзі відзначають, що Роман Кісь був видатною людиною, який підтримував українських бійців на Сході, виступав за рівноправність і був яскравою особистістю.

"Роман Кісь був непересічною людиною і видатним вченим. Його ідеї в області культурної та соціальної антропології стояли на одному рівні з ідеологами Броделя, Валлерстайна і Фрідмана. На сторінках своїх книг він висував геніальні ідеї, пояснюючи їх простими словами. Шкода, що раптова хвороба забирає від нас людей. Вічна пам'ять! ", — пишуть користувачі на його сторінці в соціальній мережі.

Відомо, що Роман Кісь був лауреатом державної премії імені Колесси, головним редактором релігійно-філософського альманаху "Transfiguratio / Преображення".

"Найбільше мене вражали його відданість справі, його щирість і безкорисливість. Щирі співчуття його дітям, усім рідним і близьким "- так відгукуються про культуролога його знайомі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на 65-му році життя помер відомий російський музикант Андрій Сапуров. Сьогодні, 13 грудня, артисту стало погано, і він помер від інфаркту в машині "швидкої" допомоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини