Головна Новини Суспільство події Відкриття справи проти голови "Слуги народу" Шуляк: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття справи проти голови "Слуги народу" Шуляк: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть

За інформацією ЗМІ, керівник Київської ОДА Руслан Кравченко безпосередньо причетній до відкриття справи проти Олени Шуляк

11 квітня 2023, 17:12 comments3363
Поділіться публікацією:

Новий голова Київської ОДА Руслан Кравченко на посаді в прокуратурі був причетний до незаконного відкриття кримінальної справи проти народної депутатки Олени Шуляк, адже народний депутат — це підслідність НАБУ, а порушити справу може генеральний прокурор. Про це пише видання "Апостроф", посилаючись на активіста та блогера Володимира Бондаренка.

Відкриття справи проти голови "Слуги народу" Шуляк: ЗМІ дізналися, хто за цим стоїть

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко. Фото з відкритих джерел

"Цікавий штрих до біографії Руслана Кравченка: минулого року він потрапив під роздачу за відкриття кримінальної справи щодо нардепа Олени Шуляк. Дуже цікавим був кейс і досі не було зрозуміло, хто організував наїзд на Шуляк повз генпрокурора та НАБУ, а тепер ось трохи прояснилося, цікаво, що "підсвічування" справи почалося з сайтів Льовочкіна, які поширили витяги з ЄРДР. Нагадаю, при Янику фірташісти контролювали область, та й при Пороху через свого спільника Москаленку, а тепер ось вирішили повернутися", — йдеться дописі Володимира Бондаренка.

ЗМІ, цитуючи Бондаренко, зазначає, наразі "фірташисти повертають контроль" над Київською областю.

"Кравченко працював у військовій прокуратурі під керівництвом Анатолія Матіоса (заступ Льовочкіна з погонів при Януковичі). Інший шеф Кравченка – перший заступник Матіоса – Володимир Жербицький отримав частку у фірмі Юрія Бойка – ТОВ "Трускавецькі лікувальні води", після того, як не посадив Бойка у справі про зріджений газ Курченка. Дружина Кравченка — Шкробанець Олена Ігорівна була помічницею Федоряка Геннадія Дмитровича — голова правління ПАТ "Чернівцігаз" (Фірташ) та нардеп від ПР за квотою Фірташа. Тесть Кравченка — Шкробанець Ігор Дмитрович — був начальником облздороввідділу Черновецької ОДА при Папієві (чистий фірташист)", — розповів активіст.

Варто зазначити, 10 квітня президент Володимир Зеленський призначив на посаду голови Київської ОДА Руслана Кравченка. У ЗМІ повідомили, що У 2023 році Кравченко брав участь в конкурсі на посаду керівника Національного антикорупційного бюро. Тоді комісія з відбору кандидатів до НАБУ заявила про недостатню доброчесність Кравченка, щоб розглядати його кандидатуру на посаду.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини