Відбудеться відверта розмова: Білий дім анонсував одразу дві зустрічі між Зеленським та Байденом

Зустрічі мають відбутися найближчими тижнями

Президент України Володимир Зеленський двічі зустрінеться із головою Білого дому Джо Байденом найближчим часом. Перша зустріч відбудеться вже цього тижня. Як передає портал "Коментарі", про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, пише видання AFP.

ЗМІ зазначає, що Володимир Зеленський та Джо Байден проведуть зустріч цього тижня у Франції. Обидва президенти будуть присутні на заходах, присвячених 80-м роковинам висадки союзників у Нормандії. Як зазначив Салліван, Байден "матиме можливість поспілкуватися з президентом Зеленським".

"Він проведе з ним зустріч, щоб поговорити про стан справ в Україні та про те, як ми можемо продовжити та поглибити нашу підтримку України", - зазначив радник Білого дому.

За його словами, Володимир Зеленський та Джо Байден також зустрінуться на полях саміту G7, який відбудеться 13-15 червня в Італії. Очікується, що увага буде зосереджена на використанні заморожених активів Росії на користь України.

Варто зазначити, саміт лідерів країн "Великої сімки" відбудеться 13-15 червня в італійському регіоні Апулія. Раніше прем'єр Італії Джорджія Мелоні підтвердила участь президента України Володимира Зеленського. Але вона не уточнила, чи буде він присутній особисто.

За словами Мелоні, у саміті візьмуть участь щонайменше 15 країн та міжнародних інституцій, окрім лідерів G7 та Папи Римського.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи ми дійсно входимо в процес мирного кейсу: що вирішиться найближчі місяці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що ближче до довгоочікуваного саміту миру у Швейцарії, то більше виникає питань. Вже стає очевидним, що не лише Сі Цзіньпін проігнорує саміт, а й Китай може бути не представлений на заході. До того ж, незважаючи на публічні заклики президента Зеленського, схоже, Байден все ж таки відмовився від ідеї відвідати саміт. Представить США віце-президент Камала Харріс. Чи може знизитися статусність та значимість цього заходу через відсутність лідерів КНР та США на ньому? Чи ймовірно, що й інші лідери можуть відмовитись їхати на саміт? Чим це загрожує? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.