Головна Новини Суспільство події Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах

Які особливості та традиції святкування Великодня у різних країнах світу.

5 травня 2024, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На весні більшість країн світу святкує Великдень – одне з найбільших християнських свят. Попри спільну ідею святкування, яка ґрунтується на воскресінні Ісуса Христа, різні країни мають свої звичаї та традиції. Портал "Коментарі" підготував добірку про те, як святкують Великдень у різних країнах світу.

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах

Як святкують Великдень у різних країнах світу. Фото з відкритих джерел

Великдень на Філіппінах

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах - фото 2

Великдень викликає суперечки в найбільш католицькій країні Азії — Філіппіни. Попри критику місцевої церкви, перед святкуванням Великодня на Філіппінах добровольців прибивають до хреста. 

Ритуал, що імітує розп'яття Христа, став головною туристичною візитівкою в місті Сан-Педро-Кутуд, приблизно в 70 км на північ від столиці Маніли. Місцевих вірян за їх згодою прибивають до хрестів цвяхами довжиною приблизно 10 см, попередньо продезінфікованими в спирті для запобігання інфекціям. Найчастіше віряни сприймають розп'яття, як знак покаяння за гріхи, або ж ставлять до цього, як до своєрідної молитви за здоров’я своїх рідних та близьких.

Великдень у Франції

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах - фото 3

У Франції, а точніше на острові Корсика в місті Сартен відбувається найбільш видовищна релігійна процесія на Великдень. Навколо освітленого свічками міста йде процесія віруючих на чолі з Великим Паломником, що символізує шлях Христа на Голгофу. Кожного року цю честь отримує інший священнослужитель. Традиційно він несе 31-кілограмовий хрест та 15-кілограмові ланцюги.

Великдень в США

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах - фото 4

У США в порівнянні з іншими країнами контрастує комерціалізація Великодня. Американці купують і фарбують яйця, але традиція святити паску та яйця в церкві відсутня. Після церкви віряни зазвичай для святкового сніданку йдуть в ресторани, а не додому. Далі вони разом з сім’єю вирушають дивитись святковий парад. Одним з головних символів Великодня в США став кролик. 

Великдень в Італії

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах - фото 5

Італійці мають досить відмінні традиції святкування у порівнянні з іншими європейцями. За традицією на великодньому столі у них має бути смажена баранина з розмарином та часником, молода картопля, а також знаменитий пиріг у формі голуба — коломба. Також у різних регіонах Італії присутні свої особливі великодні страви, наприклад у Тоскані — це пасімата, а у Лаціо — тортано. Також італійці люблять на Паску їсти справжні та шоколадні яйця. Останні часто мають всередині іграшки.

Великдень у Великій Британії

Від кривавого розп’яття до шоколадних яєць: як святкують Великдень у різних країнах - фото 6

У Великій Британії сьогодні для святкування Великодня використовують переважно шоколадні яйця. Ще однією британською традицією є солодкі булочки зі знаком хреста. У великодні дні діти зазвичай займаються пошуком яєць, які від них заховали дорослі. Іноді, щоб ускладнити це завдання, батьки пишуть листа з підказками, які допоможуть розшифрувати, де заховані яйця. Діти також катають яйця, щоб побачити, хто першим дійде до фінішу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, як померли 12 апостолів Ісуса Христа.

Також "Коментарі" писали, що має бути згідно з релігійними традиціями у великодньому кошику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини