Головна Новини Суспільство події Вибори Володимира Ісаєнко ректором НАУ судді визнали не дійсними
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори Володимира Ісаєнко ректором НАУ судді визнали не дійсними

В рішенні адміністративний суду столиці вказано, що вибори ректора НАУ в 2018 році проводилися з порушеннями

23 грудня 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Окружний адміністративний суд міста Києва 22 грудня виніс рішення по справі № 640/10311/20 щодо виборів екс-ректора Національного авіаційного університету Володимира Ісаєнка. Про це інформує сайт НАУ.

Вибори Володимира Ісаєнко ректором НАУ судді визнали не дійсними

Володимир Ісаєнко, фото із сайту Міністерства освіти і науки

"Позов було подано у зв`язку з наявними підставами, що вибори ректора Національного авіаційного університету, які відбулись у 2018 році, були проведені з порушенням вимог чинного законодавства України, мала місце підміна протоколів, які не відповідають волевиявленню виборців ректора Національного авіаційного університету", — йдеться у повідомленні.

Адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства освіти і науки під час організації та проведення виборів ректора НАУ, що відбулися у 2018 році. Також суд постановив визнати ці вибори ректора недійсними.

Рішенням адміністративного суду скасовано наказ Міністерства освіти і науки № 138-к від 13.04.2018, відповідно до якого Володимира Ісаєнка було призначено на посаду ректора університету. Підписав тоді його екс-міністр Сергій Квіт.

З огляду на таку ухвалу, документи, які підписані під час каденції Ісаєнка вважаються недійсними, тож їх мають детально вивчити та переглянути.

"До кримінальної відповідальності буде притягнуто голову виборчої комісії 2018 року Гудманяна Артура та голову Організаційного комітету з проведення виборів ректора НАУ 2018 — Запорожця Олександра", — йдеться в повідомленні.

"Згідно з даними сайту МВС, Ісаєнко перебуває у розшуку з 23 лютого 2021 року. Начебто він грубо порушував трудове законодавство та незаконно звільняв працівників (ч. 1 ст. 172). Працівники через суд домоглися поновлення на посадах, а університет виплатив потерпілим суму у розмірі 893 686,63 грн", — пише "Сегодня".

За інформацією журналістів видання, колишній ректор нібито має відношення до організації схеми зарахування в НАУ іноземних студентів, придбанні для особистих потреб автомобіля за бюджетні кошти. У червні 2021 року працівники Державного бюро розслідувань провели обшуки в помешканні колишнього посадовця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини