Головна Новини Суспільство події Вибори президента в "Дії": нардеп прокоментував ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори президента в "Дії": нардеп прокоментував ситуацію

Українці поки не підтримують ідею голосування за президента в "Дії"

6 березня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:
Віталій Безгін, народний депутат України від політичної партії "Слуга народу", прокоментував питання проведення виборів через мобільний додаток "Дія". За його словами, соціологічні дослідження, які він мав змогу переглянути, виявили, що значна більшість українців не підтримує ідею цифрового голосування на виборах президента країни.

Вибори президента в "Дії": нардеп прокоментував ситуацію

Вибори президента в Дії: нардеп прокоментував ситуацію

Випадок із "Євробаченням", коли додаток "Дія" зазнав збоїв під час голосування, викликав сумніви щодо його надійності в контексті національних виборів. Ця ситуація виявила потенційні ризики та викликала дискусії серед фахівців та в суспільстві.

Безгін також підкреслив, що голосування через "Дія" може мати сенс для українських переселенців за кордоном, враховуючи велику кількість людей, які можуть виявитися відрізаними від виборчого процесу через логістичні та технічні обмеження. Таке рішення могло б забезпечити їм доступ до голосування, але водночас, існує ризик виключення тих, хто не має можливості користуватися смартфонами або спеціалізованими додатками.

“З соціології, яку я бачив, що дуже невелика частина суспільства підтримує вибори в "Дії". І скажу свою суб’єктивну точку зору: "Євробачення" перемогло вибори в "Дії" (затосунок "Дія" "впав" під час голосування у національному відборі, — ред.). Думаю, що єдиний варіант, про який можна було б говорити – це застосування технології (самої "Дії" чи подібної) для наших переселенців за кордоном. Адже це буде велетенський виклик – голосування в консульських установах не покриє потребу проголосувати такої велетенської кількості виборців, мільйонів людей. Проте кейс з "Євробаченням" поставив великі питання”, — розповів Віталій Безгін.

“Коментарі” також писали, що президент Володимир Зеленський цілком легітимно керуватиме державою до того терміну, поки у країні не завершиться воєнний стан, говорять у Центральній виборчій комісії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини