Головна Новини Суспільство події Вибори через інтернет: президент анонсував розвиток електронних технологій в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори через інтернет: президент анонсував розвиток електронних технологій в Україні

Українці зможуть голосувати на виборах через смартфон

3 вересня 2021, 18:20
Поділіться публікацією:

Під час виступу у Стенфордському університеті в США президент Володимир Зеленський анонсував плани щодо диджиталізації в Україні в найближчому майбутньому. Про це повідомляють в Офісі президента.

Вибори через інтернет: президент анонсував розвиток електронних технологій в Україні

Президент анонсував розвиток електронних технологій в Україні, фото ОП

За словами глави держави, українці зможуть голосувати на виборах через смартфон, отримати будь-яку державну послугу онлайн, користуватися електронним паспортом.

Президент зазначив, що наша держава перша у світі запровадила паспорт в телефоні й прирівняла його до паперового. А також Міністерство цифрової трансформації досить успішно проводить впровадження режиму paperless й працює над запуском цифровізації платежів cashless.

У майбутньому система державних послуг буде доступною онлайн для кожного українця. Тож навіть лежачи на дивані можна буде отримати дозволи чи оформити документи, змінити прописку, отримати ліцензію на свою справу чи документи на новонародженого.

"Ми створюємо цифрову інфраструктуру, запроваджуємо цифрове резидентство та взагалі у багатьох напрямках впровадження цифрових технологій випереджаємо інші країни", – додав президент.

Як писав портал "Коментарі", відбудеться з'їзд партії "Слуга народу". Вибори мера Харкова відбудуться 31 жовтня. Також на з'їзді обговорять питання щодо резонансного ДТП зі "слугою" — нардепом Олександром Трухіним та призначать кандидатів на округи. Політтехнолог, фахівець з антикризових кампаній Денис Богуш вважає, що кадрове питання в партії стоїть дуже гостро. Причому це проблема як партії, так і особисто Зеленського. Експерт також припускає, що якщо не явно, то за кулісами з'їзду, представники партії намагатимуться розрулити внутрішньопартійні конфлікти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини