Весна прийшла: на Закарпатті розцвів червонокнижний шафран (ФОТОФАКТ)

Витончені квіти радують око усіма відтінками фіолетового

Любителі споглядати прекрасні види дикої природи зобов'язані побувати навесні на Закарпатті. Адже варто було лише березня календарно початися, як в одному із дендропарків Карпат уже рясно зацвіли крокуси. Унікальними фотографіями поділилися кореспондентка видання "Сегодня" Анна Нікогосян.

Ніжні квіти підкорюють своєю витонченістю і, чесно кажучи, хоробрістю. Синоптики вже прогнозують похолодання найближчими днями, але крокусів, які ростуть в "Березинці", здається, такі заяви не хвилюють.

Інша назва цих неймовірно красивих рослин — шафран Гейфеля. Квіти всіх відтінків фіолетового, між іншим, знаходяться в переліку занесених до Червоної книги України об'єктів. Зовсім не дивно, що саме на їх цвітіння щорічно приїжджають помилуватися туристи.

Варто відзначити, що цієї весни крокуси заполонили собою цілих 20 гектарів. Крихітні фіолетові вогники спалахують то там, то тут на килимі з торішньої опалого листя.

Сподіваємося, що прийдешнє похолодання аж ніяк не зіпсує рослинну красу, яка увінчала Закарпаття.

Тим часом можна помилуватися на вигадки матінки-природи, зафіксовані за кордоном. Як уже повідомляли "Коментарі", в небі над Гавайськими островами вчені зафіксували рідкісне природне явище, яке називають "спрайт". Що це таке і як воно виглядає, пропонуємо дізнатися в нашому матеріалі.

Від деяких же природних примх часом біжать мурашки по тілу. На нашому порталі знайдеться публікація про те, як Аргентина пережила справжній торнадо зі... звичайних комарів. Більш того — для читачів кореспонденти навіть відшукали унікальне відео, на якому зафіксуване це явище.