Головна Новини Суспільство події Вертольоти, гармати, безпілотники, радари: у США розповіли, коли ЗСУ отримають допомогу від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Вертольоти, гармати, безпілотники, радари: у США розповіли, коли ЗСУ отримають допомогу від США

Перший пакет допомоги із США найближчим часом може бути вже в Україні

16 квітня 2022, 08:50 comments1419
Поділіться публікацією:

У Міноборони США відрапортували, що перший рейс із новою військовою допомогою США для Києва вже найближчі години буде на території України. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в матеріалі телеканалу "CNN".

Вертольоти, гармати, безпілотники, радари: у США розповіли, коли ЗСУ отримають допомогу від США

Вертоліт Мі-17. Фото: з відкритих джерел

Високопоставлений представник Міноборони США зазначив, що перший рейс вже незабаром буде розвантажений і переданий ЗСУ. Українська сторона має зустріти рейс на кордоні і далі вже направити його в ті області, де українські захисники найбільше потребують додаткового озброєння.

Вартість військової допомоги Україні оцінюється у 800 мільйонів доларів. Що саме це за допомогу та куди вона буде направлена – не розголошується. Телеканалу лише подає інформацію від офіційних осіб Білого дому про те, що серед першочергових запитів України були гаубиці та пов'язані з ними боєприпаси. Також Київ просив радари.

Зазначимо, публічно Вашингтон оголосив про готовність надати новий пакет військової допомоги у середу. Публічно було сказано, що українська армія отримає 11 гелікоптерів Мі-17, які США збиралися передати до Афганістану. Також Київ отримає 18 155-мм гармат Howitzer та ще 300 безпілотників Switchblade.

Експерти вже зазначили, що цей пакет військової допомоги Україні відрізняється від попередніх поставок озброєння тим, що він потужніший і включає дорогоцінне високоточне озброєння.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков знову згадав, що першочерговою метою війни в Україні було і є знищення "націоналістичних батальйонів". Пєсков також зазначив, що у Кремлі досі ніхто не сумнівається у тому, що головні цілі так званої "спецоперації" будуть виконані, адже на сьогоднішній день "спецоперація" йде за планом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини