Головна Новини Суспільство події Великоднє перемир’я на Донбасі: який результат дали перемовини ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Великоднє перемир’я на Донбасі: який результат дали перемовини ТКГ

Ситуація на лінії розмежування в Луганській і Донецькій областях може бути напруженою і під час травневих свят

28 квітня 2021, 21:44
Поділіться публікацією:

Багато українців пильно стежать за ситуацією на Донбасі. Численні порушення режиму тиші російськими окупантами не тільки завдають шкоди позиціям української армії, але й забирають життя наших захисників. Надія на пасхальне перемир'я була у багатьох і, судячи з настрою вітчизняної делегації в ТКГ, усе ще існує.

Великоднє перемир’я на Донбасі: який результат дали перемовини ТКГ

У ТКГ все ще можуть домовитися про великоднє перемир’я. Фото з відкритих джерел

Цікаво, що нардеп від партії "ЄС" Олексій Гончаренко раніше повідомляв невтішні новини, мовляв, переговори не були результативними.

За словами політика, питання "святкового" припинення вогню обома сторонами обговорювалося між очільниками делегацій Тристоронньої контактної групи. Також народний обранець повідомив, що до розмови приєднувалися голова Офісу президента Андрій Єрмак і заступник керівника президентської адміністрації РФ Дмитро Козак.

Однак діяльності спільного знаменника, за інформацією Гончаренка, не вдалося. Як пояснив депутат, вирішити питання нібито перешкодили представники невизнаних республік в ОРДЛО. Нардеп назвав бойовиків "кремлівськими маріонетками".

Разом із цим представники української делегації в ТКГ з питань Донбасу повідомляють, що переговори стосовно ймовірного пасхального перемир'я ще офіційно не завершені.

Також є інформація, ніби представники сторін змогли знайти компроміс і в загальному вигляді погодилися на "святкове" затишшя. Однак детально план ще не опрацьований і консультації нібито тривають.

Якщо пасхальне перемир'я не зірветься, то це означає, що і травневі свята, і Великдень українські військовослужбовці зможуть провести у відносному спокої, не надто турбуючись про ймовірні провокації російських окупантів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що переселенців із окупованої частини Донбасу хочуть "відключити" від участі в Тристоронній контактній групі. Більш детально — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому Росія до цього часу не визнала незалежність Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини