Головна Новини Суспільство події Велика Британія надає Україні протитанкове озброєння: що це може означати
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика Британія надає Україні протитанкове озброєння: що це може означати

Першу партію зброї було відправлено у понеділок, 17 січня

18 січня 2022, 10:52 comments1217
Поділіться публікацією:

Велика Британія прийняла рішення надати підтримку Україні і направити протитанкове озброєння. Також до України прибудуть експерти для проведення навчань українських військових. На усі ці кроки британський міністр оборони пішов на тлі військової загрози з боку Росії. Про це Бен Воллес заявив під час виступу у Палаті Громад, передають "Коментарі".

Велика Британія надає Україні протитанкове озброєння: що це може означати

Велика Британія надає Україні протитанкове озброєння. Фото з відкритих джерел

"Ми та наші союзники маємо законні та реальні підстави для занепокоєння тим, що конфігурація та масштаби сил, які збираються, за підтримки російських повітряних і морських сил дальнього удару, розміщених у регіоні, можуть бути використані для проведення вторгнення  в Україну", — заявив Бен Воллес.

Частина озброєння вже була відправлена з Великої Британії у понеділок, 17 січня. Щоправда, достеменно невідомо, який тип озброєння надіслано першою партією. Хоча не очікується, що це буде стратегічна зброя з великим радіусом ураження. Також до України прибудуть військові з Королівства для проведення навчання. 

Також  Бен Воллес заявив, що держави вільні у своїх прагнення вступати у НАТО і Росія не може диктувати умови.

"Сполучене Королівство відстоюватиме право країн обирати свої альянси. Важливіше, ніж вибір, який вони роблять, це право на такий вибір. Під час мого нещодавнього візиту до Швеції та Фінляндії, двох країн, що не входять до НАТО, було зрозуміло, що спроби Кремля диктувати, що суверенні держави можуть або не можуть обирати, були відхилені у всьому політичному спектрі", — сказав міністр.

Тим часом міністр оборони України Олексій Рєзніков подякував британському уряду за підтримку. 

"Україна високо цінує рішення Великобританії надати новий пакет безпеки з легкими, протиброньовими та оборонними системами озброєння", — зазначив Рєзніков. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

зелёная плесень

18 січня 2022, 17:41

Срок давности пакта молотова-риббентропа типа прошёл - назревает новое соглашение между роиссей и бундесами. Уже по традиции за оказанные рф услуги Меркель получит место и жирный оклад в газпроме.

Василий

18 січня 2022, 13:45

Не братья,а переживают за нас и помогают ,чтоб кремлёвские ЕБОНАТИКИ не лезли в УКРАИНУ..


Новини