Головна Новини Суспільство події Величезні суми: скільки українці викидають їжі після новорічних свят
commentss НОВИНИ Всі новини

Величезні суми: скільки українці викидають їжі після новорічних свят

Українці тратять чимало грошей на їжу, а потім її викидають на смітник

8 січня 2022, 23:40
Поділіться публікацією:

Наші люди лише у новорічно-різдвяні дні викидають до смітників харчових продуктів  на величезні суми з багатьма нулями – майже від 500 мільйонів до 1 мільярда гривень. Ці цифри встановлені дослідниками, які зробили аналіз обсягів зіпсованих продуктів та їх вартість.

Величезні суми: скільки українці викидають їжі після новорічних свят

Українці витрачають на новорічний стіл багато грошей (фото з відкритих джерел)

Про це інформує  в соціальних мережах "Центр управління відходами".

 За оприлюдненою авторами інформацією, перед святами українці купують багато зайвого, готують набагато більше, ніж можуть спожити та не переймаються, як правильно зберігати продукти.

 Також  в повідомленні зазначено, що відходів зі святкових столів співвітчизників в святкові дні стає дедалі більше.

Тому працівники цієї громадської організації дають корисні рекомендації, дотримуючись яких, можна знизити обсяги закуплених продуктів, і відповідно, зіпсованих після свят харчів і просто зекономити на своїх витратах.

Найперше, вони рекомендують складати напередодні відвідання супермаркету список продуктів, щоб меншими були спокуси придбати зайві товари.

Так само, завчасу скласти меню святкових страв, вибираючи легкі страви, які можна приготувати із сезонних продуктових складників.

Після свят зберігати залишки приготовлених страв, використовуючи харчові контейнери і зберігаючи їх в морозилці чи в холодильнику. Або ж використати ці продукти для приготування нових страв.

Накладати собі в тарілку  таку кількість їжі, яку людина зможе спожити.

Якщо після святкових гостин залишилися не спожиті вами чи вашими гостями страви, то вихід з такої ситуації є. Можна частину смачненького віддати своїм друзям додому, чи просто поділитись з іншими людьми. Наприклад, віддати тим, в кого є потреба в продуктах чи землякам, які, з примх долі, перебувають в скрутних життєвих обставинах. Розшукати їх можна за допомогою громадських активістів чи волонтерів, які  активно допомагають нужденним.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що за новорічний стіл доведеться платити більше.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини