Головна Новини Суспільство події Вчителів будуть преміювати за досягнення учнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчителів будуть преміювати за досягнення учнів

Про нову ініціативу заявив президент

1 жовтня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Вчителів будуть преміювати за досягнення учнів

Вчителям анонсували нові премії, фото з відкритих джерел

Учителям виплачуватимуть грошові премії за те, що вони займалися з учнями, вирішували з ними різні завдання, допомагали готуватися до міжнародних олімпіад. Адже саме завдяки допомозі вчителя, який був в той же самий час наставником для школяра, останній добре засвоїв матеріал, зміг написати наукову роботу, розкрити свій потенціал. Премії Президента отримуватимуть ті вчителі, чиїм учням присуджені призові місця в олімпіадах світового рівня.

Про це повідомив глава держави на зустрічі з українськими вчителями та переможцями конкурсу "Учитель року — 2021", яка відбулася напередодні професійного свята освітян.

Також глава держави підкреслив, що поки розмір зарплат вчителів і викладачів не відповідає тому рівню, якого вони заслуговують. Однак уряд робить все можливе для підвищення заробітних плат і впровадження нових методів заохочень для педагогів.

Для переможців міжнародних олімпіад вже введені премії Президента. Але Володимир Зеленський сказав, що в Офісі президента зробили помилку, що не нагороджують наставників переможців, які доклали не менш сил до результатів своїх учнів, ніж вони самі. Тому в майбутньому цю помилку обов'язково виправлять і преміями Президента України нагороджуватимуть педагогів за підготовку учнів.

У 2021 році був прийнятий указ президента про призначення премій переможцям олімпіад міжнародного рівня. Розмір премії становить 100 тисяч гривень. Про розмір виплат вчителям не повідомляється. Втім, ймовірно, що вони будуть на рівні. Також в Україні ввели преміювання учнів, які краще за всіх здали зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). Випускникам з кращими результатами ЗНО будуть виплачувати премії щомісяця протягом одного року.

Як повідомляв портал "Коментарі", у школах можуть змістити канікули. За словами міністра освіти, є можливість того, що учні будуть відвідувати навчальні заклади у літні місяці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини