Головна Новини Суспільство події Вчені відкрили дві нові планети
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відкрили дві нові планети

Планет дали назви TOI-251 і TOI-942.

9 грудня 2020, 15:04
Поділіться публікацією:

Астрономи зробили неймовірне відкриття двох планетних систем невивчених раніше. За їх словами, ці дві планети з'явилися зовсім недавно. Виявити їх вдалося завдяки телескопу TESS. Вчені розповіли, що вік цих двох зірок не перевищує 320 млн років.

Вчені відкрили дві нові планети

ФОТО: З відкритих джерел

За результатами спостереження, TOI-251 обертається навколо найменшої планети Нептун кожні 4,94 дня. За масою вона порівнянна з Сонцем. Температура так само схожа з Сонцем — понад 5000 градусів Цельсія. Знаходиться зірка на відстані 324 світлових років від Сонячної системи. Передбачається, що її вік від 40 до 320 млн років.

Друга зірка за розміром практично така ж, як і Сонце, тільки маса її менше на 21%. Астрономи повідомляють, що її вік коливається від 20 до 160 млн років. Навкруги не е обертаються дві газових планети. Одна з цих планет володіє радіусом, в 5,79 раза більше, ніж у найбільшої планети Сонячної системи — Юпітера. Вчені відзначають, що розміри цих двох планет досить-таки значні, але не дивлячись на це, вони відрізняються малою масою.

До слова, в лютому поточного року британським астрономам також вдалося відкрити нову планету. Її назвали NGTS-10b. Вчені відзначили, що NGTS-10b — це гарячий Юпітер. Саме так називають газові гіганти. Ці планети настільки близько обертаються до своїх зірок, що атмосфера них досягає неймовірних температур - 727-1027 градусів. У зв'язку з цим на таких планетах можуть йти рубінові дощі або ж дощі з сапфірів. Завдяки таким відкриттям астрономам вдається  краще вивчати Сонячну систему, а також історію її формування.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що американські астрономи з'ясували, коли трапиться "кінець світу", то загине Сонячна система, а також про виявлення "мертвої галактики".






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини