Головна Новини Суспільство події Вчені розповіли про небезпечні наслідки карантину
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про небезпечні наслідки карантину

Найбыльш руйнівний удар пандемія коронавіруу і карантин завдали по психічному здоров'ю молодих людей у віці від 18 до 25 років, - результати соцопитування

8 червня 2020, 15:56 comments2441
Поділіться публікацією:

Пандемія коронавірусу і карантин, який за нею слідував, спровокували різке збільшення випадків важкої депресії. Особливо сильно вони вдарили по психічному здоров'ю молоді. До такого висновку прийшли вчені, які провели соцопитування серед громадян Німеччини, Норвегії та Канади повідомляє DW.

Вчені розповіли про небезпечні наслідки карантину

Як саме карантинні обмеження вплинули на психологічний стан людей вирішили вивчити дослідники німецької Приватної вищої школи Геттенгена, університету Регенсбурга, норвезького Університету прикладних наук, а також Карлтонського університету Оттави. Опитування вчені проводили онлайн. Для цього використовували ISR-анкету. Вона допомагає виявити на ранніх стадіях симптоми психічних розладів.

Дослідники припускали, що симптоми, зокрема, важкої депресії, виявлять у одного відсотка опитаних. Але результат їх украй здивував. Побоювання викликав стан відразу 5 відсотків респондентів. Більшість з них — це молоді люди, вік яких — від 18 до 25 років. У них виявили ознаки важкої депресії.

Професор Юсеф Шиба вважає, що наслідки карантину жителі планети будуть відчувати на своєму психологічному стані досить довго. Адже люди не поспішають звертатися до психологів і психотерапевтів. Та й кваліфікованих фахівців, здатних допомогти в даному випадку, вкрай мало, каже вчений.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Єльському університеті вирішили онлайн допомагати тим, хто через карантин впав у депресію. Вони відкрили доступ до одного з найпопулярніших курсів, який вчить людей шукати щастя в звичайних речах. Навіть перебуваючи на карантині під замком.

Разом з тим, лікарі попереджають, впоратися з серйозною депресією, а не звичайною нудьгою, самостійно практично неможливо. Найкраще, якомога швидше звернутися до фахівця, щоб уникнути важких наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини