Головна Новини Суспільство події Важкий день для України: яких сенсаційних заяв очікувати країні 15 березня
commentss НОВИНИ Всі новини

Важкий день для України: яких сенсаційних заяв очікувати країні 15 березня

Експерти розповіли порталу "Коментарі", що може трапитися 15 березня, яке Дмитро Гордон назвав "важким днем" для українського суспільства

10 березня 2021, 11:22 comments6454
Поділіться публікацією:

Відомий журналіст Дмитро Гордон заявив, що 15 березня стане важким днем для українського суспільства — "своєрідним вододілом". Експерти поділилися з виданням "Коментарі" припущеннями, чи варто очікувати сенсаційних заяв.

Важкий день для України: яких сенсаційних заяв очікувати країні 15 березня

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

Під удар можуть потрапити представники минулої влади

Експерт Українського інституту політики (УІП) Валентин Гайдай вважає, що до подібних заяв Гордона не варто ставитися дуже серйозно.

"Він анонсував сенсацію під час висунення кандидатів у президенти-2019. В результаті висунувся екс-глава СБУ, лідер політичної партії "Сила і честь" Ігор Смешко. У чому не було нічого особливо сенсаційного, — зазначає експерт УІП. — Напередодні минулого засідання РНБО все той же Гордон анонсував якісь резонансні рішення. Але чогось надприродного там не було прийнято. Безумовно, Гордон має багато інсайдів. Але він популіст, так що до його заяв варто ставитися поблажливо".

На думку Валентина Гайдая, 15 березня, напередодні річниці суперечливого українській Конституції "референдуму" про приєднання Криму до Росії, можливі якісь заяви з цього приводу.

"Не виключаю, що будуть названі особи, які здали Крим. Під удар можуть потрапити представники минулої влади. Адже Зеленський обіцяв розібратися не тільки з тими, хто Крим анексував, але і з тими, хто його здав, — підкреслює політолог. — Що стосується можливого розморожування конфлікту на Донбасі та початку повномасштабних дій, про що говорять деякі експерти, то це теж можливо. Особливо після зміни влади в США. Нова американська адміністрація явно налаштована на більш жорсткий діалог з РФ. І в цьому ключі Київ міг отримати "добро" з Вашингтона на початок нової гострої фази на Донбасі".

Валентин Гайдай не виключає, що цікаві новини ми почуємо і 12 березня, коли відбудеться чергове засідання РНБО.

"Під санкції можуть потрапити Коломойський, Фірташ та інші олігархи. Не виключено, що і Порошенко — в контексті можливої змови з Медведчуком і Путіним", — прогнозує експерт УІП.

Можливі гучні заяви не будуть пов'язані з кейсом Донбасу 

Експерт з питань сектора оборони і безпеки, полковник СБУ у відставці Олег Стариков  зазначає, що Гордон вміє підігріти інтерес до своєї персони й тієї інформації, якою, можливо, володіє. Але вважає, що навряд чи нас очікує щось сенсаційне.

"Може статися будь-який викид інформації, в тому числі пов'язаної зі справою про провал операції із затримання "вагнеровців". У березні має з'явитися відповідне розслідування від Bellingcat. Але що це дасть? Викид компромату на вищих посадових осіб України проводиться періодично. Це колись призводило до чогось серйозного? Практично ніколи. Так що і в цьому випадку, навіть якщо прозвучать якісь прізвища, відставки малоймовірні", — каже Олег Стариков.

Він також вважає, що якщо і прозвучать якісь гучні заяви, вони не будуть пов'язані з кейсом Донбасу, як припускають деякі експерти.

"Спонтанно нічого не буває. Повинна бути певна підготовка, якщо мова, наприклад, про настання або проведення якоїсь операції. Нічого подібного не спостерігається. Тому не вважаю, що це буде щось пов'язане з агресивними діями РФ у військовій складовій. А Україна точно не піде на силове вирішення", — підкреслює експерт.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що Кравчук зробив жорстку заяву про Росію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Пророк

11 березня 2021, 13:45

Женщинам на всякий случай нужно подмыться.


Новини