Головна Новини Суспільство події Варшава виконала обіцянку: яке потужну озброєння отримали ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Варшава виконала обіцянку: яке потужну озброєння отримали ЗСУ

В Україну привезли 24 польські самохідні міномети Rak

17 грудня 2023, 19:05 comments1960
Поділіться публікацією:

Тепер українські військові  матимуть змогу  знищувати ворога мінометним вогнем, знаходячись під  надійним захистом сталевої броні  нової, потужної машини.

Варшава виконала обіцянку: яке  потужну озброєння отримали ЗСУ

Польські самохідні міномети Rak (фото з відкритих джерел)

В нашу країну нарешті  привезли  польські самохідні міномети Rak в кількості 24 одиниці.

Про це  інформує військовий аналітик BILD Юліан Ріпке.

 Як стверджує військовий аналітик, 120-мм міномети Rak встановлено на броньовані колісні платформи. Виготовити та поставити ці машини в Україну   польська влада  обіцяла  Україні  ще весною. І от тепер її виконала.  Нові самохідні машини можуть вести навісний вогонь з відстані до 12 км.

"Ці машини допоможуть врятувати життя українських мінометників, оскільки ті зможуть вести вогонь, перебуваючи під захистом сталевої броні. Після стрілянини самохідний міномет може швидко залишити позицію та відійти на безпечну відстань", — повідомляє  Ріпке.

Військовий аналітик  додає, що  на  польські машини вже встановили протидронний захист у вигляді залізної сітки над вежею.

 Самохідні міномети Rak — це варіант самохідного міномета SMG 120 "Rak" на гусеничному шасі німецького БТР "Marder".  У вересні 2021 року польська машинобудівна компанія Huta Stalowa Wola представила нову версію самохідного 120-мм гусеничного міномета M120G Rak.

Тактико-технічні характеристики:

  • Калібр, мм: 120
  • Боєкомплект, шт: 46
  • Максимальна відстань, км: 12
  • Перехід у бойове положення, с: 30
  • Час відходу з вогневої позиції, с: 15.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що США пригрозили "кінцем режиму" союзнику Путіна.Сполучені Штати у новій заяві повідомили Північну Корею, що у разі застосування ядерної зброї режиму лідера КНДР Кім Чен Ина настане кінець. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Білого дому.Американські чиновники зустрілись з посадовцями з Південної Кореї та підтвердили свою готовність допомогти азійській країні зміцнювати військовий потенціал.  


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини