Головна Новини Суспільство події Валерій Залужний звернувся до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Валерій Залужний звернувся до українців

Бойовий генерал підтримує закон 8271, який посилює кримінальну відповідальність військових за невиконання бойових наказів, втечу з поля бою чи військової частини

19 грудня 2022, 21:11 comments2996
Поділіться публікацією:

Причиною звернення Головнокомандувача до українців стало посилення відповідальності за самовільне залишення військової частини, місця служби й поля бою, дезертирство або відмову діяти зброєю, непокору і невиконання бойових наказів, пишуть "Коментарі".

Валерій Залужний звернувся до українців

Закликаю всіх поставити крапку в цій дискусії, - Залужний

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтримав посилення відповідальності за дезертирство і попросив президента Зеленського підписати відповідний закон.

"Сьогодні я змушений порушити досить складну тему: посилення відповідальності за самовільне залишення військової частини чи місця служби, дезертирство, самовільне залишення поля бою або відмову діяти зброєю, непокору і невиконання бойових наказів. Я підтримую відповідні зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою України, і прошу президента підписати закон. Моя думка чітко віддзеркалює позицію командирів угруповань та військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань".

За його словами, військо тримається на дисципліні, і якщо прогалини у законодавстві не забезпечують дотримання, а відмовники можуть сплатити штраф, розмір якого становить до 10% бойових виплат або отримати покарання з випробуванням -  це несправедливо. На думку Залужного, зарадити цій проблемі у більш мʼякий спосіб можна лише в мирний час, а в умовах війни потрібні швидкі та дієві рішення.

 Він також наголосив, що командири так само несуть повну юридичну відповідальність за свої дії чи бездіяльність, а він повністю довіряє своїм підлеглим.

"Закликаю всіх поставити крапку в цій дискусії. І разом наближати Перемогу ", — зазначив Залужний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Залужний розповів про різницю між російською армією і українськими військами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 грудня 2022, 21:57

Держиморд не влаштовує проста мотивація, їм батогом розмахувати бажання є. Довели країну, своїх вивезли, офшори наповнюються. А в корумпованих завдяки війни - зоряний час.


Новини