Головна Новини Суспільство події Вакцинування дітей від коронавірусу дозволено: що рекомендує підліткам Мінздоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцинування дітей від коронавірусу дозволено: що рекомендує підліткам Мінздоров'я

Донедавна існували обмеження для отримання COVID-вакцини дітьми. Мінздоров'я поступово змінює свої попередні розпорядження

27 жовтня 2021, 16:14
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я видало наказ, у якому урядовці уточнили процес вакцинації дітей. 

Вакцинування дітей від коронавірусу дозволено: що рекомендує підліткам Мінздоров'я

Дозволено COVID-вакцинацію усіх дітей 12-17 років - фото з мережі

Дітей віком від 12 до 17 років вакцинувати доцільно, вказано у документі, на підставі якого сформовано наказ. Щеплювати можна усіх дітей вказаного віку, незалежно від того, чи належать вони до групи ризику. При цьому потрібно стежити, щоб вони мали усі вікові щеплення і не мали протипоказань для COVID-вакцинації.

Вакцина, призначена для 12-17 літніх — Comirnaty від Pfizer/BioNTech, яка довела свою безпечність та ефективність для дітей. Раніше Мінздров'я дозволило її застосовували лише для підлітків з ослабленим імунітетом. Так як зросла кількість дітей, хворих на COVID, міністерство змінило попередній наказ і розширило можливість вакцинування на усіх осіб даної вікової групи 12+.

Обмеження, згадані Мінздоров'я, відомі:

- не щеплювати, якщо у людини в анамнезі сильна алергічна реакція на один з компонентів препарату;

- якщо у дитини після першого уколу був міокардит або перикардит (запалення серцевого м'яза), то другий укол відкласти до отримання нових пояснень науковців.

Дозування Pfizer/BioNTech для дітей 12-"плюс" — стандартне: дві дози по 0,3 мл з інтервалом між дозами 21-28 доби. У документів МОЗ вказано:

"Зважаючи на важливість рутинної вакцинації та необхідність швидкого охоплення вакцинацією проти COVID-19 дітей від 12 років, необхідно дотримуватися 14-денного інтервалу між введенням вакцин проти COVID-19 дітям, які підлягають вакцинації, та введенням вакцин проти інших інфекційних хвороб за винятком екстреної вакцинації та вакцинації проти грипу".

Наказ МОЗ №2234 від 13 жовтня 2021 р. був прийнятий у відповідь на Рішення оперативного штабу Мінздоров'я, яке грунтується на рекомендаціях Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ). Він містить три питання: про одночасне введення COVID-вакцини та інших вакцин. у тому числі від грипу; про вакцинацію від коронавірусного захворювання дітей віком від 12 років; про призначення третьої дози вакцини проти COVID-19 для імуноскомпрометованих осіб.

Видання "Коментарі" нагадує про високий рівень смертності від коронавірусного захворювання. Відповідний матеріал можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини