Головна Новини Суспільство події В застосунок "Дія" додали новий документ: який саме
commentss НОВИНИ Всі новини

В застосунок "Дія" додали новий документ: який саме

У "Дії" з'явилося посвідчення ветерана

5 червня 2024, 11:05
Поділіться публікацією:

Україна зробила ще один крок у напрямку діджиталізації державних послуг. Застосунок "Дія" тепер надаватиме електронні посвідчення ветеранів, розширивши доступ не лише для військових, але й для постраждалих внаслідок війни та сімей загиблих захисників.

В застосунок "Дія" додали новий документ: який саме

У "Дії" з'явилося посвідчення ветерана

Згідно з заявою віце-прем'єра з цифрової трансформації Михайла Федорова, посвідчення можуть отримати різні категорії громадян, серед яких учасники бойових дій, особи з інвалідністю через війну, учасники Революції гідності, а також члени сімей загиблих ветеранів війни та захисників України. 

Додавання електронного посвідчення ветерана у застосунок "Дія" є простим і не вимагає зайвих зусиль. Користувачам необхідно просто перегорнути список доступних електронних документів і обрати відповідний пункт. Через кілька хвилин посвідчення стане доступним у застосунку, виконуючи ті ж функції, що й традиційний паперовий документ.

Раніше Міністерство оборони України запустило аналогічний застосунок "Резерв+", спрямований на оновлення військово-облікових даних через мобільні пристрої. Це ще один приклад інтеграції цифрових технологій у важливі державні функції.

Нагадаємо, що першими країнами, які почнуть процеси щодо впровадження українського застосунку "Дія" виявились Колумбія та Замбія. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерт назвав три групи професій, які не постраждають від розвитку штучного інтелекту. За його словами попри швидкий розвиток ШІ, є професії, які сучасні технології не зможуть витіснити в найближчі роки. Зокрема наголошується на фахівцях у творчих сферах, професії з великою кількістю людських взаємодій та робота, яка вирішує проблеми у непередбачуваних умовах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини