Головна Новини Суспільство події В Японії сакура зацвіла рекордно рано за останні 1200 років
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії сакура зацвіла рекордно рано за останні 1200 років

Сакури в Японії з кожним роком починають цвісти все раніше, що, швидше за все, є ознакою зміни клімату

31 березня 2021, 21:44
Поділіться публікацією:

Сезон цвітіння вишні, традиційний ознака весни в Японії, досяг свого піку в найбільш ранній період з тих пір, як записи почалися 1200 років тому, показують дослідження. Весна 2021 року в місті Кіото досяг свого піку 26 березня, згідно з даними, зібраними Університетом Осаки. Про це пише BBC.

В Японії сакура зацвіла рекордно рано за останні 1200 років

Сакури в Японії. Фото із відкритих джерел

Записи з Кіото починаються в 812 році нашої ери в документах імператорського двору і щоденниках. Цього року місто пережив надзвичайно теплу весну. Попередній рекорд тут був встановлений в 1409 році, коли сезон досяг свого піку 27 березня.

Цвітіння сакури в Японії триває всього кілька днів, але їх поява надзвичайно важливо як з економічної, так і з культурної точки зору. Набір даних для сезону цвітіння вишні у Японії особливо цінний, тому що він йде корінням так далеко.

Починаючи приблизно з 1800 року, дані свідчать про те, що пікова дата цвітіння в Кіото поступово зміщується з середини квітня до початку місяця.

За ходом сезону цвітіння сакури уважно стежать, а Японське метеорологічне агентство публікує прогнози перших квіток і піку сезону.

Цього року сезон почався в Хіросімі 11 березня, на вісім днів раніше за попередній рекорд, який був встановлений в 2004 році, повідомляє Japan Forward.

Нагадаємо, в Мукачево розцвіла найдовша алея сакури в Україні . На алеї висаджені 252 сакури, які ростуть уздовж вулиці Ужгородській, довжина всієї алеї складає тисячі триста сімдесят одна метр. Це не єдина алея сакур в місті. Сакури висаджені також на вулицях Яна Коменського, Берегівської, Маргітича, Карпенко-Карого та інших.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини