Головна Новини Суспільство події В яких містах України оновлять громадський транспорт
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких містах України оновлять громадський транспорт

Для розвитку громадського транспорту Україна отримає нову позику

30 листопада 2021, 17:24
Поділіться публікацією:

Нещодавно на сайті Верховної Ради було зареєстровано законопроект про ратифікацію Фінансової угоди "Міський громадський транспорт України ІІ". Про це повідомляють у прес-службі Міністерства фінансів.

В яких містах України оновлять громадський транспорт

Новий транспорт купуватимуть у рамках проекту, фото з відкритих джерел

За цією угодою нашій державі нададуть 200 мільйонів євро позики на оновлення громадського транспорту в містах. Мова йде про оновлення автопарку та метро в таких містах, як: Черкаси, Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Львів, Кременчук, Запоріжжя, Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Мелітополь, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Луцьк, Полтава, Одеса, Чернівці та інших.

Також за кошти позики буде проводитися будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній в семи містах, серед яких Черкаси, Біла Церква, Кам’янське, Дніпро, Львів, Кременчук Запоріжжя.

Цей проект — продовження співпраці України з Європейським інвестиційним банком та Європейським банком реконструкції та розвитку. Раніше вже почалася реалізація першої частини проекту з 2017 року в 11 обласних центрах України. У межах першої частини проекту підписано контракти для постачання 90 тролейбусів та 42 трамвайних вагонів для учасників проекту.

За словами заступника Міністра фінансів Олександра Кави, такий досвід гарно впливає на розвиток інфраструктури та забезпечення замовленнями машинобудівних підприємств.

Нардепи мають ухвалити закону про ратифікацію Фінансової угоди, тоді з 2022 року будуть підписані нові контракти для закупівлі екологічно чистого транспорту для міст-учасників.

Як повідомляв портал "Коментарі", перша віце-прем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко розповіла, що держава нині створює сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини