Головна Новини Суспільство події В яких кримінальних справах "засвітився" "Парі-матч"
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких кримінальних справах "засвітився" "Парі-матч"

Компанія «Парі-матч» згадується в цілій низці кримінальних проваджень

29 грудня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

В яких кримінальних справах "засвітився" "Парі-матч"

Азартні ігри в Україні, фото з відкритих джерел

Як писали "Коментарі", для покращення репутації власники найбільшої в Україні букмекерської компанії відомої під ТМ "Париматч" зареєстрували у 2019 році нову фірму – ТОВ "Париматч", що належала через кіпрський офшор FIRSTPM ENTERTAINMENT LTD доньці засновника "Паріматч".

Причина, яка спонукала власника компанії Едуарда Швіндлермана створити нову фірму – 153 судових документи, які псують репутацію ТОВ "Парі-матч", на якій була записана раніше вся сімейна ігрова імперія ТМ "Париматч".

І треба сказати, лише за кілька років ТОВ "Парі-матч" згадується в цілій низці кримінальних проваджень. Ще у 2012 році правоохоронці Вінницької області відкрили кримінальне провадження №12012010010000419 у рамках статті 203-2 КК України "Зайняття гральним бізнесом".

У 2015 році за аналогічною статтею було відкрито провадження за №12015220480002373 у Харкові. У тому ж році проти "Парі-матч" було розпочато розслідування у рамках провадження за тією ж статтею незаконного заняття азартними іграми в Києві.

Втім, у всіх цих випадках даних про покарання компанії немає, можливо тому, що в судових документах йдеться про те, що творці незаконного бізнесу використовували знак для товарів і послуг, що належить "Парі-матч", тобто могли працювати самі по собі.

Куди серйозніше виглядає кримінальне провадження з номером 4201700000002925, на думку слідства, "Парі-матч" була частиною розгалуженого механізму виведення з України грошових коштів.

Так, компанія нібито приймала платежі від гравців за послуги гри або аудіовізуальної продукції, після чого кошти за фіктивними або завищеними контрактами виводилися за кордон як плата за послуги іноземної фірми, наприклад, власника контенту.

Цією схемою нібито користувалася ціла група компаній та осіб, які таким чином виводили за кордон кошти, не сплачуючи з них податки. Оборот зазначеної схеми, на думку правоохоронців, становив 20 млн. гривень на день, а загальний обсяг легалізованих коштів – 350 млн. доларів. Але й тут рух по справі зупинився ще 2017 року.

Цікаво, що й нове підприємство – ТОВ "Париматч" також згадується в одній кримінальній справі, коли службовець Нацгавардії України саме на свій рахунок у Паріматчі побажав отримати 5000 гривень неправомірної вигоди від військовослужбовця, але його затримали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини