Головна Новини Суспільство події В'ячеслав Чорновіл був убитий: відкрилися нові подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В'ячеслав Чорновіл був убитий: відкрилися нові подробиці

Колишній заступник генпрокурора України розповів свою версію

15 вересня 2021, 15:25
Поділіться публікацією:

В'ячеслав Чорновіл був убитий: відкрилися нові подробиці

В'ячеслав Чорновіл, фото з відкритих джерел

Заступник генерального прокурора Микола Голомша пролив світло на смерть відомого політика і лідера "Народного руху України" В'ячеслава Чорновола. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Голомша повідомив, що Чорновіл помер не від травм, отриманих в аварії, а від ударів кастетом по потилиці. Прокурори знали про справжню причину смерті Чорновола багато років тому.

Смерть В'ячеслава Чорновола настала від чотирьох ударів кастетом по потилиці. І тим же кастетом вбили водія автомобіля.

Відомо, що слідство виявило, що були навмисно відключені подушки безпеки в машині. Акт огляду місця події був підроблений. Також правоохоронці з'ясували, що головного свідка у справі теж вбили.

За словами Голомші, у трупа свідка "були важкі метали у кістках". Також прокурори допитали судмедексперта і той зізнався, що не робив розтину трупа Чорновола.

Колишній чиновник зазначив, що за часів генерального прокурора Олександра Медведька матеріали резонансних справ у нього забирали, називаючи різні помилкові причини.

Нагадаємо, що аварія, в якій розбилося авто Чорновола, трапилася 25 березня 1999 року. Тоді легковик зіткнувся з КамАЗом. У тій аварії загинув і його особистий водій Євген Павлов, травмувався прессекретар.

Тіло політика було ексгумовано у 2010 році для судово-медичної експертизи. Через рік експерти дали висновок — Чорновіл загинув у результаті ДТП.

Навесні 2014 року розслідування у справі про смерть політика відновили, справу мала дорозслідувати прокуратура. Таке рішення прийняли судді Апеляційного суду Київської області.

Як повідомляв портал "Коментарі", затримано чоловіка, який 7 років переховувався від правосуддя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини