Головна Новини Суспільство події В уряді повідомили, коли Україна стане членом ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді повідомили, коли Україна стане членом ЄС

Влада України розраховує, що наша держава зможе приєднатися до Євросоюзу за два роки

22 квітня 2022, 09:03
Поділіться публікацією:

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, Україна зможе вступити до Європейського союзу найближчим часом. 20 квітня президент повідомив, що Україна вже передала главі представництва ЄС в Україні частину анкети-опитувальника для отримання статусу кандидата на членство у Євросоюзі. Тепер керівництво ЄС буде аналізувати відповіді.

В уряді повідомили, коли Україна стане членом ЄС

Фото ілюстративне / Pixabay

Міністерка наголосила, що Україна повноцінно вступить до Європейського союзу в 2024 році. Приєднання до Союзу та повний доступ до ринків країн G7 та Євросоюзу позитивно вплине на відновлення нашої економіки після війни та розвиток країни.

Як повідомила міністерка, Україна розраховує отримати статус кандидата в середині 2022 року. Україна вже подала першу частину заявки на вступ до Євросоюзу. Наша держава швидкими темпами виконає всі вимоги щодо вступу.

Також очільниця Мінекономіки розповіла про основні цілі програми відбудови. Серед них обмеження втручання держави в роботу бізнесменів, налагодження логістичних маршрутів з України до Європи.

Крім того, українська економіка, що залежить від енергоносіїв. Тому держава має сприяти збільшенню видобутку природного газу та нафти, збільшення потужностей для переробки нафтопродуктів на території країни.

Основними завдання для українського виробництва залишається формування потужного військово-промислового комплексу та розвиток аерокосмічних технологій й експорт переробленої продукції сільського господарства та металургії.

Для бізнесу залишиться вимога щодо локалізації виробництва на 60%, особливо в будівництві. Все виробництво відповідно до європейських стандартів пройде кліматичну модернізацію.

Як повідомляв портал, Джо Байден оголосив про постачання зброї, програму для біженців та економічну допомогу Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини