Головна Новини Суспільство події В уряді попередили - треба бути готовими до введення миротворців на Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді попередили - треба бути готовими до введення миротворців на Донбас

Кремль витрачає в рік до 5 млрд. доларів. За сім років це 35 млрд. доларів

2 вересня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Російська окупація українського Донбасу припиниться тільки в тому випадку, якщо Кремль зрозуміє, що сума витрат на утримання окупованих територій перевищує вигоду від цього. В такому випадку Києву потрібно бути готовим оперативно ввести миротворчу місію в Донецьку і Луганську області. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "LIGA.net" заявив віце-прем'єр Олексій Резніков.

В уряді попередили - треба бути готовими до введення миротворців на Донбас

Миротворці Фото: glavcom.ua

За його інформацією, всього з державної скарбниці Москві доводиться вимивати приблизно по 5 мільярдів доларів в рік на утримання ОРДЛО. Якщо порахувати, то за 7 років окупації виходить значна сума — 35 мільярдів "зелених".

За словами Резнікова, на перший погляд може здатися, що для країни, яка торгує нафтою і газом, ця сума — не такі вже й великі гроші, але це тільки на перший погляд, тому як в Кремлі сидять не марнотрати, а досить прагматичні люди. Напевно, давно вже є думки щодо того, як вивести війська з Донбасу, але при цьому зберегти обличчя.

Віце-прем'єр вважає, що Україні потрібно бути на сторожі і дуже оперативно ввести миротворців, як тільки Росія почне послаблювати свою присутність на сході України. Резніков впевнений, якщо цього не зробити, то росіян повністю звідти ніколи не вибити.

Олексій Резніков нагадав, що Москва давно вже закидала пропозицію щодо того, щоб розміняти виведення військ з Донбасу на визнання Криму територією Росії, але такі пропозиції не мають шансів бути прийнятими. Незалежно від прізвища президента України, ні одна людина на це не піде, не ризикне прийняти таке рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія готує Крим до розгортання там ядерної зброї, — Олексій Резніков.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини