Головна Новини Суспільство події В «Укренерго» пояснили, чому в різних областях на різний термін вимикають світло
commentss НОВИНИ Всі новини

В «Укренерго» пояснили, чому в різних областях на різний термін вимикають світло

Голова «Укренерго» Володимир Кудрицький пояснив, чому в різних областях діють різні графіки відключення світла

5 червня 2024, 19:41
Поділіться публікацією:

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів, як в Україні розподіляють ліміти між областями. За його словами, це стараються робити пропорційно до нормального споживання в цих областях. При цьому він звернув увагу на те, що треба також враховувати, що частина наявних потужностей іде на втрати в мережах Сукупний процент втрат в Україні становить 16%, відзначив Кудрицький.

В «Укренерго» пояснили, чому в різних областях на різний термін вимикають світло

Володимир Кудрицький

Далі, за його словами, треба розуміти, що специфіка споживання електроенергії у різних областях є різною. Наприклад, в Дніпропетровській області дуже багато є підприємств, а в Закарпатській області, найбільше частка споживання серед побутових споживачів. Також необхідно враховувати наявність в областях об’єктів критичної інфраструктури.

"І ясно, що навіть коли ти пропорційно на ці області розподіляєш ліміти, ефект для жителів може бути різним. Вся ця система – вона покликана, з одного боку пропорційно розподілити наявну електроенергію, а з іншого – ще трохи врахувати "обласну специфіку",
– підкреслив Кудрицький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні діють жорсткі графікі відключення електроенергії, оскільки країні не вистачає потужностей.

Кабмін ухвалив зміни до постанови, які зобов'язують промислові підприємства імпортувати 80% електроенергії для своїх потреб, тоді як Укренерго гарантує постачання ще 20%. Проте бізнес різко виступив проти цієї ініціативи, оскільки ціна за доставку електроенергії через кордон суттєво зросте, і підприємствам буде простіше просто зупинитися, ніж імпортувати. Це може призвести до відтоку валюти та зниження доходів бюджету, який є єдиним джерелом фінансування ЗСУ. Бізнес готовий розглянути підвищення долі імпорту до 50%, але не більше, оскільки Україна наразі не має можливості імпортувати більше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини