Головна Новини Суспільство події В Україну завезли шоколадки з небезпечним компонентом
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну завезли шоколадки з небезпечним компонентом

Шоколадки були вилучені з роздрібного продажу

23 лютого 2021, 12:50 comments2367
Поділіться публікацією:

У продуктових магазинах Харкова виявили шоколадки з насінням кунжуту, які містять небезпечну для організму речовина — оксид етилену.

В Україну завезли шоколадки з небезпечним компонентом

в Україну завезли небезпечні шоколадки /фото: threetrees

У Державній продовольчо-споживчій службі розповіли, що солодощі з небезпечним компонентом були поставлені в Україну з Іспанії. Виробником продукції є Chocolates Torras, SA, Ella Del Terri, а постачальником — Trades SA, Barcelona. На цей час, за словами представників служби, шоколадки з кунжутом, в яких є хімікат, вилучені з роздрібної торгівлі.

Варто відзначити, що це не перший випадок, коли в Україну ввозять солодощі з кунжутом, де виявлений промисловий хімікат оксид етилену. Подібна історія сталася минулого місяця, тоді вироби були доставлені в нашу країну з Індії через Нідерланди.

Відомо, що окис етилену — повільно діюча сильна отрута для теплокровних тварин і людини, він має канцерогенну, мутагенну, дратівливу та наркотичну дію. Ця речовина має дезінфікуючі властивості, тому її часто використовують для газової стерилізації, наприклад, одноразових медичних шприців.

Нагадаємо, переможниця українського реаліті-шоу "Майстер-шеф 2" Єлизавета Глинська на своїй сторінці в Instagram розповіла, як визначити якісний за складом шоколад, але зізналася, що зробити це не так вже й просто. Найчастіше в магазинах вона купує чорний шоколад, тому що його легше ідентифікувати.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи можна їсти шоколадні вироби, на яких є білий наліт. Багато хто вважає, що це ознака зіпсованого продукту, але чи так це насправді? Читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини