Coinspot 03.03.2021
BTC/USD
51617.88
ETH/USD
1603.48
LTC/USD
192.15
НБУ 03.03.2021
USD/UAH
28.00
EUR/UAH
33.80
RUB/UAH
0.40
Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
У продуктових магазинах Харкова виявили шоколадки з насінням кунжуту, які містять небезпечну для організму речовина — оксид етилену.
в Україну завезли небезпечні шоколадки /фото: threetrees
У Державній продовольчо-споживчій службі розповіли, що солодощі з небезпечним компонентом були поставлені в Україну з Іспанії. Виробником продукції є Chocolates Torras, SA, Ella Del Terri, а постачальником — Trades SA, Barcelona. На цей час, за словами представників служби, шоколадки з кунжутом, в яких є хімікат, вилучені з роздрібної торгівлі.
Варто відзначити, що це не перший випадок, коли в Україну ввозять солодощі з кунжутом, де виявлений промисловий хімікат оксид етилену. Подібна історія сталася минулого місяця, тоді вироби були доставлені в нашу країну з Індії через Нідерланди.
Відомо, що окис етилену — повільно діюча сильна отрута для теплокровних тварин і людини, він має канцерогенну, мутагенну, дратівливу та наркотичну дію. Ця речовина має дезінфікуючі властивості, тому її часто використовують для газової стерилізації, наприклад, одноразових медичних шприців.
Нагадаємо, переможниця українського реаліті-шоу "Майстер-шеф 2" Єлизавета Глинська на своїй сторінці в Instagram розповіла, як визначити якісний за складом шоколад, але зізналася, що зробити це не так вже й просто. Найчастіше в магазинах вона купує чорний шоколад, тому що його легше ідентифікувати.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чи можна їсти шоколадні вироби, на яких є білий наліт. Багато хто вважає, що це ознака зіпсованого продукту, але чи так це насправді? Читайте в нашому матеріалі.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!
Обговорення
Новини