Головна Новини Суспільство події В Україну йдуть перші заморозки: синоптики назвали дати похолодання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йдуть перші заморозки: синоптики назвали дати похолодання

Майже по всій території України очікується погіршення погоди

сьогодні, 15:31
Поділіться публікацією:








Український Гідрометцентр попереджає про перші серйозні заморозки, які вже незабаром охоплять більшу частину країни. Синоптики прогнозують різке зниження температури, що може вплинути на дорожню ситуацію та створити небезпеку для водіїв. Автомобілістів закликають бути особливо обережними і заздалегідь підготувати свої транспортні засоби до зимових умов.

В Україну йдуть перші заморозки: синоптики назвали дати похолодання

Заморозки Фото: freepik

Згідно з прогнозом, холодне повітря почне заходити в Україну 16 жовтня, спочатку торкнувшись західних регіонів, а вже 17-18 жовтня заморозки поширяться на північні області. На півдні країни очікується похолодання 19 жовтня. Температура повітря місцями опуститься до -5°C.

Вночі 17 жовтня у західних, Житомирській та Вінницькій областях, 18-19 жовтня в західних, північних та більшості центральних, 19 жовтня і південних областей сильні заморозки 0-3° (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий), – йдеться в повідомленні.

Експерти закликають водіїв заздалегідь змінити літню гуму на зимову, оскільки саме вона забезпечує краще зчеплення з дорогою в умовах низьких температур. Також необхідно дотримуватись безпечної дистанції на дорогах та бути уважними за кермом, щоб уникнути аварійних ситуацій.


Раніше “Коментарі” писали, що Одещина готується до впливу потужного антициклону "Werner", який визначатиме погодні умови в регіоні протягом найближчих п’яти днів. Синоптики прогнозують, що в цей період істотних опадів не очікується, а температурний режим зазнає змін. 

З урагану четвертої категорії в Атлантичному океані утворився позатропічний циклон Kirk, який зараз прямує до європейського узбережжя. За прогнозами синоптиків, він має досягти Франції вже 9 жовтня. Виникає питання — чи вплине він на погоду в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини