Головна Новини Суспільство події В Україну йде антициклон Elfi: прогноз погоди на вихідні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде антициклон Elfi: прогноз погоди на вихідні

Вихідні порадують українців теплою сонячною погодою без істотних опадів

14 серпня 2021, 11:21
Поділіться публікацією:

Чергові серпневі вихідні порадують більшість українців винятковою літньою погодою. За словами вітчизняного синоптика Наталки Діденко, температура повітря прогріється до досить комфортних 24-29 градусів тепла, не ставши причиною аномальної спеки.

В Україну йде антициклон Elfi: прогноз погоди на вихідні

Вихідні в Україні будуть жаркими і без опадів. Фото з відкритих джерел

Таку погоду українцям подарує дію антициклону під назвою Elfi, який блокує вологі повітряні маси від відразу двох циклонів, що рухаються з території північно-західної Європи.

У більшості регіонів України протягом субота і неділя будуть теплими та сонячними, істотних опадів не очікується. Винятком можуть стати окремі регіони Приазов'я, а також частина території на крайньому сході. Однак синоптик стверджує, що дощі будуть теплими й не дуже затяжними.

Уже в неділю, 15 серпня, температура повітря дещо підвищиться. Українцям у всіх областях варто готуватися, що стовпчики термометрів показуватимуть від 26 до 31 градусів тепла. Опадів як і раніше не прогнозується.

Зазначимо, що така погода — передвісник повернення жарких повітряних мас на територію України. Вже наступного тижня в більшості українських регіонів варто очікувати чергових температурних рекордів, адже синоптики вважають, що температура підніметься до +30...+35 °C.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, з якою погодою українці зіткнуться протягом останнього літнього місяця. Детальніше про кількість опадів та інші синоптичні прогнози читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який температурний рекорд недавно поставила Італія, випередивши навіть більшість жарких африканських країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини