Головна Новини Суспільство події В українських школах можуть з'явитися "вихователі безпеки": що вони будуть робити
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських школах можуть з'явитися "вихователі безпеки": що вони будуть робити

Це спільний проєкт Міністерства внутрішніх справ та Міністерства освіти й науки

21 вересня 2021, 21:45
Поділіться публікацією:

В наших освітніх закладах вже швидко працюватимуть нові педагоги – так звані вихователі безпеки. Вони виконуватимуть особливу функцію – дбатимуть про безпечну ситуацію для школярів та повинні стати виразниками законних інтересів малих українців. Про це інформує відділ комунікацій Міністерства внутрішніх справ.

В українських школах можуть з'явитися "вихователі безпеки": що вони будуть робити

У школах України можуть з'явитися "вихователі безпеки" (фото з відкритих джерел)

Як розповіла заступник міністра Катерина Павличенко, нові посади займуть освітяни, які пройдуть  конкурсну процедуру  і здійснять перепідготовку в навчальних закладах міністерства. Завдання нових посадовців -  забезпечити постійні та дієві комунікації між поліціянтами, педагогами, школярами та їх батьками.

Посадовець міністерства безпеки пояснила, що їм потрібні такі працівники, які добре орієнтуються в дитячому середовищі й розуміють, що турбує малих українців. Крім того, вони знатимуть, як допомогти дітям,  захистити їх, застосовуючи  при цьому чинне законодавство. А ще вони враховуватимуть напрацювання колег з інших європейських країн. За  словами пані  Катерини, найголовніше для вихователя безпеки – це бажання контактувати з малими українцями, а ще знати, в який момент прийти їм на допомогу.

Один такий фахівець зможе виконувати свої обов’язки відразу в кількох навчальних закладах, якщо в них не дуже багато учнів і вони розташовані на близькій відстані.

Важливо, що за інформацією Нацполіції, за неповних 9 місяців цього року вже скоєно майже 3 тисячі  кримінальних правопорушень, де брали участь малі українці та  -така ж кількість  правопорушень щодо них самих.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що у школах Данії викладають уроки співчуття.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини