Головна Новини Суспільство події В Україні знизився темп COVID-вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні знизився темп COVID-вакцинації

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузин заявляв, що через штам коронавируса Delta в Україні очікується осіння хвиля COVID-19

31 серпня 2021, 01:35
Поділіться публікацією:

В Україні за минулу добу проти коронавірусу вакцинували 41477 людей. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України. Відзначається, що одну дозу отримали 13 320 осіб, повністю імунізовані — 28157 осіб. Протягом доби працювали 304 мобільні бригади, 1100 пунктів щеплення, 354 центри вакцинації.

В Україні знизився темп COVID-вакцинації

Ігор Кузин - фото з відкритих джерел

З початку кампанії вакцинації щеплено 5308727 осіб, з них отримали одну дозу — 5308725 осіб повністю імунізовані і отримали дві дози — 3622915 осіб (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Всього проведення 8931640 щеплень.

Головний державний санітарний лікар України Ігор Кузин заявляв, що через штам коронавірусу Delta в Україні очікується осіння хвиля COVID-19. При найгіршому сценарії кількість хворих може бути на 30-40% більше, ніж восени 2020 року. Крім того, Ігор Кузин попереджав, що через новий штам коронавірусу Delta Україна знову може перейти в "червоній" зони карантину.

Нагадаємо, пацієнтам з хронічними хворобами щеплення від коронавірусу необхідні. Вони не мають протипоказань до цієї процедури. Інакше може трапитися так, що ці хворі можуть перехворіти коронавірусів в більш важкій формі. Разом з тим є певні обмеження, про які повинні знати хворі, які страждають від онкології. Про це повідомляє національне Міністерство охорони здоров'я. Щоб не захворіти на нову хворобу, обов'язкові щеплення потрібно зробити пацієнтам, які страждають від бронхіальної астми, серцево-судинних захворювань і діабету, щоб в подальшому не піддавати своє життя смертельній небезпеці. Пацієнти, які лікуються від онкологічних захворювань, як стверджують медики, складно переносять ковід. Тому про щеплення потрібно подбати заздалегідь. І не поєднувати з цією процедурою курс імуносупресивної терапії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини