Головна Новини Суспільство події В Україні змінилися умови виходу на пенсію: на що слід звернути увагу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилися умови виходу на пенсію: на що слід звернути увагу

Зокрема, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати не менше 29 років страхового стажу

29 січня 2022, 16:07 comments1286
Поділіться публікацією:

З 1 січня 2022 року в Україні набули чинності нові умови виходу на пенсію за віком. Зокрема тепер для того, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати не менше 29 років страхового стажу. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на дані Пенсійного Фонду України.

В Україні змінилися умови виходу на пенсію: на що слід звернути увагу

Пенсіонери. Фото: з відкритих джерел

При цьому важливо розуміти, що ті люди, які на момент, як їм виповнилося 60 років, не мають 29 років страхового стажу, мають відстрочити час виходу на пенсію, як мінімум на 3 роки, щоб вийти на пенсію в 63 роки. Це стосується однаковою мірою, як чоловіків, так і жінок. Якщо вам виповнилося 63 роки і у вас немає 29 років страхового стажу, це не може стати причиною для відмови вам виходу на пенсію. Головне, щоб ви мали мінімальних 19 років страхового стажу. А от якщо на момент виповнення 63 років немає мінімальних 19 років трудового стажу, тоді доведеться дочекатися 65 років.

У 65 років можуть у 2022 році вийти на пенсію всі, хто має трудовий стаж від 15 до 19 років.

Громадяни України, яким виповнилося 65 і більше років, але які не мають мінімально необхідних 15 років стажу у 2022 році мають право на соціальні виплати.

Виходячи з нових даних Пенсійного фонду, виходити на пенсію українці з 2022 року будуть по-різному. За основу братиметься страховий стаж, який є у людей і відрізняється залежно від офіційно опрацьованого часу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з 1 березня 2022 року зміниться сума пенсії працюючого пенсіонера. Сума зміниться після індексацій виплат, які стосуватимуться і пенсій працюючих пенсіонерів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини