Головна Новини Суспільство події В Україні збудують найпотужнішу АЕС в Європі: де буде знаходитись атомна станція
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збудують найпотужнішу АЕС в Європі: де буде знаходитись атомна станція

Хмельницька атомна станція після добудови нових реакторів стане найпотужнішою АЕС в Україні та Європі.

31 січня 2024, 12:42 comments1561
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство енергетики України веде тісну співпрацю з американською компанією Westinghouse за двома проєктами. Згідно з ними на Хмельницькій атомної електростанції добудують ще чотири реактори. Таким чином Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі, навіть більшою ніж Запорізька атомна електростанція. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

В Україні збудують найпотужнішу АЕС в Європі: де буде знаходитись атомна станція

Хмельницька АЕС. Фото з відкритих джерел

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів, що на Хмельницькій АЕС будівництво третього та четвертого енергоблоків планувалось вже давно. Однак після окупації та захоплення росіянами Запорізької АЕС ця потреба ще більше зросла, щоб компенсувати втрачені потужності.

"Ми розуміємо, що повернемо цю станцію обов’язково, це питання часу. Інше питання – у якому стані ми її повернемо і чи зможемо одразу її запустити в роботу", — розповів Галущенко.

Нові реактори будуватиме американська компанія Westinghouse. Будівництво третього та четвертого енергоблоків буде здійснено за технологією ВВЕР-1000. Крім того, очікується ще побудова 2-х реакторів типу АР1000. Це сучасна технологія, яка ще не використовувалась в Україні та Європі.

За словами міністра будівництво триватиме декілька років. За прогнозами третій енергоблок збудуть за два з половиною роки.

"З тою потужністю, яку зможуть видавати шість реакторів на Хмельницькій АЕС, вона буде найбільшою у Європі і навіть більшою за потужністю, ніж Запорізька АЕС", — додав Герман Галущенко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін знову зганьбився під час старту будівництва першої в Єгипті АЕС.

Також "Коментарі" писали, що у Росії на Ленінградській атомній електростанції сталась аварія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Партия 5.10

31 січня 2024, 13:22

Во первых, если когда-нибудь построят то не мощнее запорожской АЭС, а точно такая же станет, а во вторых, что с этого простым украинцам ? Но скорее всего это будет очередная ложь, грабеж и коррупция, у уродов украинцев иначеине бывает, даже война это доказала !


Новини