Головна Новини Суспільство події В Україні збільшилися випадки фальсифікації ліків: які препарати підробляють найчастіше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні збільшилися випадки фальсифікації ліків: які препарати підробляють найчастіше

За час коронавірусної епідемії в Україні почастішали випадки підробки ліків

17 грудня 2020, 11:56
Поділіться публікацією:

В Україні загострилася проблема фальсифікації ліків, а також інших медичних препаратів — косметичних засобів, дієтичних добавок. Тому нардепи можуть поширити кримінальну відповідальність за фальсифікацію лікарських засобів на всю медичну продукцію. Про це повідомив народний депутат, голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

В Україні збільшилися випадки фальсифікації ліків: які препарати підробляють найчастіше

Фото з відкритих джерел

Так, комітет підтримав відповідний законопроєкт № 4491 та направив його на розгляд до Верховної Ради. Як повідомив Радуцький, за час пандемії загострилась не лише проблема фальсифікації ліків. Одночасно збільшилась кількість випадків продажу підроблених таких препаратів:

- імунологічних препаратів,

- лікарських косметичних засобів,

- домішок до харчових продуктів,

- дієтичних добавок,

- медичних виробів,

- реагентів для лабораторних досліджень (зокрема, для проведення тестів на коронавірус),

- вітамінів, на які наразі існує підвищений попит.

Як пояснив нардеп, притягнути фальсифікаторів до відповідальності складно, адже Кримінальний кодекс України передбачає покарання лише за підробку ліків. Тому пропонується прийняти закон, який би вніс зміни до ККУ щодо відповідальності за підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією затвердив фінансування для України в розмірі понад 135 млн 778 тис. доларів США на 2021-2023 роки. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що Україна закупить новітні системи діагностики туберкульозу та ліки для ВІЛ-інфікованих.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/439
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини