Головна Новини Суспільство події В Україні нарешті збільшать допомогу на народження дітей. Скільки мають отримати батьки
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально В Україні нарешті збільшать допомогу на народження дітей. Скільки мають отримати батьки

Серед кількох законопроектів по стимулюванню народжуваності в Україні, нардепи вибрали той, що не прив'язується до розмірів прожиткового мінумуму

7 липня 2021, 14:42
Поділіться публікацією:

Комітет  з питань молоді і спорту на своєму черговому засіданні розглянув чотири проекти Законів: про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" відносно збільшення допомоги при народженні дитини, а також відносно внесення змін  іще до інших Законів України, які регулюють державну і соціальну допомогу сім'ям з дітьми і відновлення допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею 3 років.

В Україні нарешті збільшать допомогу на народження дітей. Скільки мають отримати батьки

В Україні мають збільшити виплати на народження дітей до 150 тисяч гривень, фото з відкритих джерел

Депутати підтримали другий законопроект, (реєстр. № 5585-1), яким пропонується призначати допомогу при народженні дитини в таких розмірах: при народженні першої дитини — 50 000 гривень, другої дитини — 100 000 гривень, третьої і кожної наступної дитини — 150 000 гривень. Про це повідомили в новинному центрі Верховної Ради України

Також депутати відхилили законопроект (реєстр. №5585), яким допомога піднімалася б чисто символічно — з 41,2 до 50 тисяч гривень, а потім передбачувалося щорічне збільшення її розміру на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін, який затверджується Кабінетом Міністрів. 

Третім законопроектом, (реєстр. №5585-2), пропонувалося нараховувати такі розміри допомоги при народженні дитини: при народженні 1 дитини — 25 розмірів прожиткового мінімуму (ПМ), другої дитини — 50 розмірів ПМ, третьої і кожної наступної дитини — 70 розмірів ПМ. Його теж було відхилено.

Четвертий законопроект, який депутати не підтримали, відрізнявся від третього тільки більшим розміром допомоги на дітей 3+ черговості — 120 розмірів ПМ. Водночас у ньому пропонувалося  відновити допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі, "що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом, встановленим для працездатних осіб, та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років".

Під час обговорення, члени Комітету погодилися значно збільшити розмір допомоги при народженні дитини, особливо другої та третьої, щоби сприяти підвищенню народжуваності в Україні, яка наразі є однією з найнижчих в світі.

За результатами засідання, члени Комітету запропонували підтримати Верховній Раді проект Закону в реєстрі №5585-1, "оскільки в ньому пропонується оптимальне співвідношення виплат при народженні першої, другої та третьої дитини". Водночас, члени Комітету запропонували у прикінцевих положеннях Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" передбачити щорічну індексацію цієї допомоги.

Остаточне рішення відносно законопроекту вже найближчий часом має затвердити Верховна Рада.

Нагадаємо, вже 15 років в Україні можуть отримувати допомогу на дітей-студентів до 23 років одинокі батьки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини