Головна Новини Суспільство події В Україні запустять послугу електронної прописки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустять послугу електронної прописки

Електронна прописка почне діяти з середини весни

29 грудня 2020, 10:30
Поділіться публікацією:

В Україні невдовзі зможе діяти електронна прописка. Відповідну постанову "Про реалізацію експерименту з електронної фіксації зміни місця реєстрації українців" прийняла Верховна Рада 28 грудня. Таку інформацію надав Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на особистому телеграм-каналі

В Україні запустять послугу електронної прописки

В Україні діятиме електронна прописка. Фото: zn.ua

За словами міністра, прописка — це наймасовіша та найпопулярніша послуга в Україні. Тому відповідно процедура прописки може займати багато часу та руйнувати нерви громадянам. Аби усунути та нейтралізувати хаос, який коїться під час надання цієї адміністративної послуги, Мінцифри шукали численні виходи. Один з них — електронна прописка, яка б могла налагодити процес процедури.

За словами Михайла Федорова, українці зможуть скористатися новою послугою з середини весни.

Міністр повідомив, що деталями та подробицями всього, що стосується електронної прописки, Мінцифри будуть ділитися вже після Нового року.

Нагадаємо, що раніше Міністерство цифрової трансформації повідомляло, що віддасть мільйон гривень тому, хто хакне "Дію". Таким чином розробники української програми планують перевірити надійність “Дії” та зрозуміти, що потребує удосконалення. Подібні випробування практикуються в багатьох міжнародних компаніях. Хакнути додаток та отримати нагороду зможе людина з будь-якого куточку світу.

Також сайт "Коментарі" розповідає, що крім підвищення цін на продукти, а також комунальні послуги, з 1 січня 2021 року в Україні значно збільшаться ціни на деякі тарифні плани операторів мобільного зв'язку. Зміна вартості тарифів стосуватиметься користувачів компаній Київстар, Vodafone і Lifecell.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/s/zedigital
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини