Головна Новини Суспільство події В Україні запускають іпотеку під 3%: кого стосується програма
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запускають іпотеку під 3%: кого стосується програма

Кредит можна взяти до 20 років

2 серпня 2022, 18:31
Поділіться публікацією:

В Україні з 1 жовтня запускають державну програму "Доступна іпотека". Відтак деякі категорії громадян можуть взяти кредит на житло під 3%. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву на керівника Уряду Дениса Шмигаля під час засідання Кабміну.

В Україні запускають іпотеку під 3%: кого стосується програма

Уряд запускає іпотеку під 3% (фото з відкритих джерел)

Відтак, прем'єр-міністр повідомив, що програма поки буде доступною тільки для кількох категорій громадян, зокрема, військових за контрактом та працівників сектору безпеки та оборони, медиків, вчителів, педагогічних працівників, науковців.

Кредит можна взяти до 20 років, а ставка за іпотекою складатиме 3%. Правда людям, які захочуть взяти такий кредит, доведеться внести мінімальний початковий внесок — 20% від вартості.

 Відомо, що тільки у 2023 році програма буде доступною для всіх громадян України, яким буде потрібно житло. Ставка буде пільговою, але складатиме 7% річних.

 Очільник Уряд заявив, що у такий спосіб держава хоче активізувати нове будівництво та суттєво відновити економіку

"Наша мета — аби кожен військовий, рятувальник, вчитель та лікар мали власне житло", — підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи готовий світ пробачити українцям борги. Міжнародний валютний фонд очікує, що Україна продовжить обслуговувати свій зовнішній борг. Чи правильно це за умов російської агресії? Чому українська влада на тлі війни, що триває, не йде на реструктуризацію боргу? Економічний експерт, координатор громадянської ініціативи "Рух бізнесу України" Андрій Гарнат вважає, що Україні необхідно було ще одразу після широкомасштабного російського вторгнення розпочати конструктивний діалог щодо перегляду умов обслуговування державних боргів. Повномасштабна війна – більш ніж важлива причина для цього, впевнений він.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Андрей

2 серпня 2022, 20:01

Ложь и звиздежь ! Когда у НБУ - очередных мошенников и ворья ставка годовая 25% в этих фантиках гривне - ничем не обспеченной, то откуда тогда взяться дешевым кредитам, или опять как всегда заплатит народ. Причем смешно в этой программе слышать про первый взнос в 20% - читсый лохотрон


Новини