Головна Новини Суспільство події В Україні запроваджують субсидії на оренду житла
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запроваджують субсидії на оренду житла

Субсидію зможуть отримати переселенці

15 березня 2024, 12:34
Поділіться публікацією:
Міністерство соціальної політики започаткувало ініціативу, яка може суттєво поліпшити життя багатьох людей. Ця ініціатива полягає у введенні фінансової підтримки для оренди житла внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Нині ініціатива перебуває на стадії затвердження

В Україні запроваджують субсидії на оренду житла

Особлива увага в рамках проекту приділяється різниці в вартості оренди житла між різними регіонами України. Дані, оприлюднені аналітичною компанією CEDOS за підтримки Ради Європи, свідчать про значні відмінності: наприклад, ціни в Києві на 22% вищі за середні по країні, у Закарпатті ціни вищі у 2,5 рази, тоді як у Миколаєві – на 30-35% нижчі. Найбільш доступні ціни зафіксовані в Чернігівському, Сумському, Харківському та Херсонському регіонах.

Ключовими факторами, що впливатимуть на розмір субсидії, стануть:

Кількість осіб у сім'ї, що орендує житло.

Рівень доходів домогосподарства.

Здатність сім'ї самостійно оплачувати житло.

Проект покликаний забезпечити, щоб чим нижчими є доходи сім'ї, тим більшу частину вартості оренди буде покривати держава. Це дозволить зменшити фінансовий тиск на найбільш уразливі категорії ВПО та сприятиме їхньому швидшому соціальному відновленню.

За інформацією Мінсоцполітики, проект знаходиться на стадії узгодження в уряді, і очікується, що після його затвердження, вже з червня поточного року ВПО зможуть скористатися цією важливою формою підтримки.

Цей крок є частиною більш широкої стратегії уряду щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, надаючи їм не тільки житло, а й сприяючи їхньому соціальному та економічному інтегруванню в нових громадах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини