Головна Новини Суспільство події В Україні запропонували вводити санкції за фейки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запропонували вводити санкції за фейки

Напередодні президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про створення Центру протидії дезінформації

23 березня 2021, 09:32
Поділіться публікацією:

За словами екс-заступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, в Україні слід вводити санкції за фейки. Однак державні органи не можуть вводити обмеження за дезінформацію апріорі. Про це він заявив в коментарі виданню "РБК-Україна".

В Україні запропонували вводити санкції за фейки

В Україні запропонували вводити санкції за фейки - фото з відкритих джерел

Дмитро Золотухін вважає, що це питання потрібно підняти:

"Я думаю, що така санкція повинна існувати в будь-якому вигляді. Проте, оскільки держава виступає як суб'єкт конфлікту інтересів в таких питаннях, санкція за брехню в ЗМІ не може бути його функцією", — зазначив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про створення Центру протидії дезінформації.

Експерти для інтернет-видання "Коментарі" оцінили цю ініціативу. На думку фахівців, якщо зазначений орган буде наділений реальними повноваженнями, є підстави вважати, що він буде ефективним інструментом протидії дезінформації. Доцільно, якщо Центр стане місцем акумулювання напрацювань інших підрозділів спеціальних служб, відомств, аналітичних центрів та наукових установ, а також дійсно вагомих досягнень громадського сектору та медіа в цій галузі. За роки війни ми отримали безцінний досвід: навчилися виявляти інформаційні загрози, зчитувати ворожі наративи, перевіряти контент, розвінчувати фейки і міфи. Очевидно, цей досвід вимагає системного аналізу, вдосконалення та практичного застосування з метою нівелювання деструктивних інформаційних впливів. До цієї роботи необхідно залучити кращих вітчизняних фахівців. Кадрове забезпечення є одним з визначальних чинників ефективності діяльності створюваного Центру. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини