Головна Новини Суспільство події В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме

Тривалість будівництва аеропорту розрахована на три роки

16 лютого 2021, 13:57
Поділіться публікацією:

У найближчому майбутньому Україна зможе похизуватися новеньким міжнародним аеропортом у Дніпрі. Таку радісну новину повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, опублікувавши відповідний допис у соцмережі Facebook.

В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме

У Дніпрі побудують новий аеропорт. Фото: wallpapercrafter.com

За інформацією, наданою урядовцем, на сьогодні вже укладено договір із генеральним підрядником, котрий займатиметься будівництвом. За право створити новенький аеродром під назвою "Дніпропетровськ" боролися 7 компаній, серед яких дві — іноземного представництва. Зрештою, контракт було укладено на суму 3,95 млрд гривень.

В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме - фото 2
В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме - фото 3
В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме - фото 4
В Україні з’явиться новий аеропорт: відомо, де саме - фото 5

Цікаво, що першочергова очікувана вартість будівництва була на 30% вищою. Торги, звісно, відбувалися на платформі "Prozorro" і завершилися 27 січня.

"У новому аеропорту планується побудувати злітно-посадкову смугу завдовжки 3,2 км, оснащену сучасними системами навігації, метеорологічним і світлосигнальним обладнанням, яка дозволить приймати повітряні судна кодової букви "Е", у тому числі Boeing-777", — поділився масштабними планами Криклій.

Слід зазначити, що нині працюючий аеропорт Дніпра продовжить відправку і прийом рейсів у звичайному режимі, аж допоки новий майданчик для авіаційного транспорту не буде повністю готовим до експлуатації. Орієнтовно будівництво нового аеродрому має зайняти три роки.

Уже зараз ведеться будівництво терміналів аеропорту, яким займається компанія із групи DCH "НС-Дніпро".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні збираються запустити кілька нових рейсів до різних країн Європи — можна дізнатися, куди саме.

А щоб було приємніше гаманцю, рекомендуємо перевірити на порталі, як заощадити на придбанні авіаквитків. Один із варіантів — бронювати квитки заздалегідь, за місяць-два. Утім, такий варіант не підходить особам, які можуть прийняти спонтанне рішення про подорож.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини