Головна Новини Суспільство події В Україні з'явиться Єдиний портал повідомлень про корупцію
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явиться Єдиний портал повідомлень про корупцію

"За" проголосували 253 нардепи

4 лютого 2021, 14:04 comments1116
Поділіться публікацією:

Під час сьогоднішнього засідання Верховна Рада України проголосувала за законопроект №3450, який передбачає створення Єдиного порталу повідомлень про корупцію. Документ підтримали 253 народних обранці.

В Україні з'явиться Єдиний портал повідомлень про корупцію

Корупція - фото з 112 Україна

Зважаючи на законопроект, цілодобовий і вільний доступ зможуть отримати як викривачі, так і уповноважені суб'єкти щодо запобігання корупції в різних органах.

Також відзначено, що Національне агентство з питань запобігання корупції просило звільнити себе від обов'язку вступати в судові справи на стороні викривача або третьої особи через недостатню кількість працівників для виконання даних функцій в масштабах України. Однак до другого читання в законі прописали, що Агенство має залучатися до судового процесу, якщо в ньому бере участь викривач.

Нагороду викривачу будуть виплачувати не після судового рішення, а в наслідку реального стягнення коштів із корупціонера на користь держави. Такі зміни передбачені в Кримінальному процесуальному кодексі України.

Також документ передбачає можливість анонімного повідомлення про факт корупції.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що міжнародне агентство Transparency International оголосило підсумки рейтингу країн за рівнем корупції. Згідно з індексом сприйняття корупції, Україна посіла 117 місце в списку зі 180 країн. Представники антикорупційних органів переконані: подібні показники досить непогані для України, але існує чимало підводних каменів. Тому владі слід якомога краще працювати з питаннями щодо викорінення корупційних схем.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини